La Agronomie se gătește pentru premii

Academia de gardă Niciun comentariu la La Agronomie se gătește pentru premii 1

Pe 4 aprilie, Liga Studenților de la Universitatea de Științe A­gricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” (US­AMV) din Iași organizează un „Seminar de gătit”. Concursul se a­dresează studenților de la USAMV și se va desfășura începînd cu ora 14.00. Acesta va avea loc în Că­minele C1 și C3 ale universității, un­de concurenții vor prepara mîn­cărurile. Degustările și premierea vor avea loc într-un cort instalat în fa­ța căminelor.

La concurs s-au înscris 32 de con­curenți, care vor forma 16 e­chipe. Juriul va fi alcătuit dintr-un profesor, doi studenți și un sponsor. Echipele au la dispoziție o oră ju­mă­tate pentru a găti, ei putînd crea ori­ce fel de preparat. În acest timp, ju­riul va vorbi publicului prezent în cort despre efectul terapeutic al con­dimentelor în mîncare.

„După discurs vom face concursuri cu întrebări despre gastro­no­mie, despre mîncare, despre con­di­mente pentru publicul aflat în cort, iar cei care vor răspunde vor primi premii de la sponsori: condimen­te, tricouri etc. După acest concurs va urma o degustare de vinuri alese din crama universității. În jur de cinci soiuri de vinuri vor fi puse pe me­se: două de vin alb, două de vin ro­șu și unul rose. Va urma o pre­zen­tare făcută de către sponsori (A­lex Condiments) despre budinci și cre­me, aceasta fiind urmată de pre­zen­tarea și degustarea mîn­că­ru­rilor gătite de bucătarii concu­renți. De­gus­tarea mîncărurilor gătite de a­ceș­tia se va face de către cei din ju­riu, dar și publicul va avea o­ca­zia de a le încerca”, a explicat R­e­mus Gheorghiță, organizator și membru LSUSAMV.

În urma jurizărilor vor fi acorda­te trei titluri concurenților, „Stu­dent Chef” , „Chef de Cuisine” și „Chef de Partie”.

„Cîștigătorii vor fi premiați cu electrocasnice: cuptoare, tigăi, mi­xere care cu siguranță vor fi de a­ju­tor pentru studenți. În jurul orei 18.00 «Seminarul de gătit» se va termina, dar nu și distracția, care va continua tot într-un ritm foarte energic într-un club din Iași, unde concurenții împreună cu organiza­torii și cei prezenți vor fi invitați la o petrecere ”, a mai adăugat Re­mus Gheorghiță.

„Seminarul de gătit” este un proiect al LSUSAMV care a avut loc pentru prima dată anul trecut în Caminul C3, unde s-au îns­cris șapte studenți care au preparat, fie­care cu ajutorul unui coleg, mai mul­te feluri de mancare. Ideea a­ces­tui seminar a fost a studenților din „Clubul de Zootehnie” din cadrul LSUSAMV.

Corina MAFTEI

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top