La Agronomie se gătește pentru premii
Academia de gardă 1 aprilie 2013 Niciun comentariu la La Agronomie se gătește pentru premii 1Pe 4 aprilie, Liga Studenților de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” (USAMV) din Iași organizează un „Seminar de gătit”. Concursul se adresează studenților de la USAMV și se va desfășura începînd cu ora 14.00. Acesta va avea loc în Căminele C1 și C3 ale universității, unde concurenții vor prepara mîncărurile. Degustările și premierea vor avea loc într-un cort instalat în fața căminelor.
La concurs s-au înscris 32 de concurenți, care vor forma 16 echipe. Juriul va fi alcătuit dintr-un profesor, doi studenți și un sponsor. Echipele au la dispoziție o oră jumătate pentru a găti, ei putînd crea orice fel de preparat. În acest timp, juriul va vorbi publicului prezent în cort despre efectul terapeutic al condimentelor în mîncare.
„După discurs vom face concursuri cu întrebări despre gastronomie, despre mîncare, despre condimente pentru publicul aflat în cort, iar cei care vor răspunde vor primi premii de la sponsori: condimente, tricouri etc. După acest concurs va urma o degustare de vinuri alese din crama universității. În jur de cinci soiuri de vinuri vor fi puse pe mese: două de vin alb, două de vin roșu și unul rose. Va urma o prezentare făcută de către sponsori (Alex Condiments) despre budinci și creme, aceasta fiind urmată de prezentarea și degustarea mîncărurilor gătite de bucătarii concurenți. Degustarea mîncărurilor gătite de aceștia se va face de către cei din juriu, dar și publicul va avea ocazia de a le încerca”, a explicat Remus Gheorghiță, organizator și membru LSUSAMV.
În urma jurizărilor vor fi acordate trei titluri concurenților, „Student Chef” , „Chef de Cuisine” și „Chef de Partie”.
„Cîștigătorii vor fi premiați cu electrocasnice: cuptoare, tigăi, mixere care cu siguranță vor fi de ajutor pentru studenți. În jurul orei 18.00 «Seminarul de gătit» se va termina, dar nu și distracția, care va continua tot într-un ritm foarte energic într-un club din Iași, unde concurenții împreună cu organizatorii și cei prezenți vor fi invitați la o petrecere ”, a mai adăugat Remus Gheorghiță.
„Seminarul de gătit” este un proiect al LSUSAMV care a avut loc pentru prima dată anul trecut în Caminul C3, unde s-au înscris șapte studenți care au preparat, fiecare cu ajutorul unui coleg, mai multe feluri de mancare. Ideea acestui seminar a fost a studenților din „Clubul de Zootehnie” din cadrul LSUSAMV.
Corina MAFTEI
Adaugă un comentariu