Încep înscrierile studenților pentru taberele de vară

Academia de gardă Niciun comentariu la Încep înscrierile studenților pentru taberele de vară 16
Încep înscrierile studenților pentru taberele de vară

În perioada 13 iulie – 27 august, Ministerul Tineretului și Sportului (MTS) – Direcția Programe și Tabere pentru Tineret și Studenți orga­ni­zea­ză Programul Național „Tabere Stu­den­țești”. Desfășurate la munte și la ma­re, taberele vor fi împărțite în nouă serii, fiecare serie desfășurîndu-se pe parcur­sul a șase zile. Studenții, beneficiari ai acestor locuri gratuite, trebuie să fie în­matriculați la forma de învățămînt de zi, finanțați de la bugetul de stat, din cic­lurile de licență și master, să respecte cri­teriile cerute și prezentate în meto­do­logia emisă universităților de către MTS și să depună cereri la secretariatele facultăților, în perioada 10 – 22 mai.

Criteriile în funcție de care stu­den­ții vor fi selectați pentru participare sînt, conform metodologiei, urmă­toa­re­le: cazurile sociale, respectiv stu­den­ții orfani de ambii părinți, care provin din casele de copii sau plasament familial, romi, absolvenți ai liceelor din mediul rural, care beneficiază de bur­se sociale, studenții cu medii mari de stu­diu obținute în anul precedent, stu­denții care activează în cadrul Caselor de Cultură ale Studenților și care s-au evidențiat prin activitățile desfășurate și studenții implicați în acțiuni de volun­tariat. „Universității de Medicină și Farmacie «Grigore T. Popa» din Iași, i-au fost repartizate, în acest an, 71 de lo­curi, cu un buget de 35.500 de lei și, în primă fază, propunerile și metodologia emisă de MTS au fost direcționate către facultățile din universitate, prin Consiliul de Administrație, pentru ca facultățile să le împartă studenților care se încadrează în condițiile de ob­ți­nere a locurilor. În fiecare an sînt mulți doritori de la Medicină și am fi vrut să ne fie alocate mai multe locuri”, a men­ționat prof. univ. dr. Doina Azo­icăi, prorector responsabil cu strategie ins­ti­tuțională, evaluare academică și re­la­ții cu organizațiile studențești la UMF.

La Universitatea Tehnică „Gheor­ghe Asachi” din Iași (TUIASI), conform celor menționate de prof. univ. dr. Cezar Oprișan, prorector responsabil cu relațiile cu studenții, locurile pentru studenții beneficiari au fost repartizate în universitate la facultăți, în funcție de numărul fiecăreia de studenți. „Meto­do­logia a fost trimisă fiecărei facultăți și, în primă instanță, se aș­teap­tă ca stu­den­ții să depună ce­re­rile împreună cu documentele care să justifice îndep­li­ni­rea criteriilor de selec­ție, la secreta­riate. În urma centra­li­zării cererilor, comisiile facul­tăților vor trebui să le ana­lizeze și să decidă care vor fi studenții beneficiari”, a adă­ugat aces­ta.

Autor:

Aryna Creangă

Redactor-șef la „Opinia studențească”, studentă în anul al II-lea la Tehnici de producție editorială în presa scrisă, multimedia și audiovizual, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top