Iașul, transformat într-o bibliotecă

Academia de gardă Niciun comentariu la Iașul, transformat într-o bibliotecă 13
bookcrossing

Asociația Tineretului Ortodox Român (ATOR) lansează cărți prin oraș pentru publicul doritor să citească. Campania „BookCrossing” din Iași este organizată de ATOR și a început luni, 8 decembrie. Evenimentul constă în lăsarea unei cărți într-un spațiu public, iar cel care o găsește și este interesat de ea o ia, o citește și o lasă apoi în alt loc public. Pînă acum cărțile au fost lăsate în cantina „Titu Maiorescu”, în campusurile universitare și în cîteva stații de autobuz. Noii cititorii trebuie să insereze codul de pe copertă pe site-ul www.bookcrossing.com și să anunțe în posesia cui și unde a ajuns cartea.

„Odată eliberate cărțile nu mai pot fi luate înapoi. Asta pentru că scopul este de a bucura cît mai mulți oameni cu cărți bune aflate mereu la îndemână, în toate locurile de activitate ale oamenilor. Fiecare carte va avea scris un număr de contact al celui care a lansat-o”, a declarat Artemie Ixari, membrul ATOR care a preluat inițiativa campaniei. Cu ajutorul datelor de contact de pe spatele cărților, noii posesori pot lua legătura cu foștii deținători și împărtăși idei și impresii. „Am primit mai bine de 15 răs­punsuri la 20 de cărți puse în primele patru zile”, a adăugat acesta. Pe pagina de Facebook a evenimentului se postează poveștile sau me­sajele celor care au găsit o carte și care descriu reacțiile oamenilor cu privire la campanie.

„BookCrossing” are ca scop promovarea cititului și a cărților. Acestea sînt puse prin tot orașul, prin mijloacele de trasport în comun, stații, universități, campusuri, parcuri și spitale. Există 100 de cărți din toate domeniile puse în joc de membrii asociației din propriile biblioteci. Cei din ATOR speră ca evenimentul să fie pe termen nelimitat și speră să implice cît mai multe persoane.

Autor:

Ana-Maria BUCUR

Redactor-șef la Opinia studenţească, studentă în anul al treilea la Departamentul de Jurnalism și Științe ale Comunicării.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top