Hackathon transformă ideile în produse IT

Academia de gardă Niciun comentariu la Hackathon transformă ideile în produse IT 27
Hackathon transformă ideile în produse IT

Studenţii şi liceenii care au idei în domeniul IT se pot înscrie pînă la data de 7 martie la prima etapă a programului de pre-accelerare Innovation Labs, care este împărţit în trei etape: Hackathon, Boost Day și Demo Day. Acesta se va desfăşura în perioada 9 martie – 20 mai 2019, fiind organizat de Asociaţia Calemis şi Asociaţia Tech Lounge. Evenimentul se află la a şaptea ediţie şi din acest an la concurs pot participa şi echipe din oraşele din proximitatea Iaşului, fiind invitate echipe din Suceava şi Galaţi. Înscrierea la Hackathon se poate face pînă pe 7 martie accesînd www.innovationlabs.ro/registrer.

„Avînd în vedere că anul trecut am avut 18 echipe înscrise la Hackathon ne propunem să mărim acest număr. Totuși calitatea și nu cantitatea contează. Avem în plan să acordăm mai multă atenție, timp și efort în ajutorarea echipelor cîștigătoare la Hackathon care vor intra în cel mai mare program național de pre-accelerare a start-up-urilor, Innovation Labs de la Bucureşti. De data aceasta ne propunem să luăm mai multe premii precum Best Product sau Best Business”, a declarat Ira Melnic, manager de evenimente la Innovation Labs.

Evenimentul va începe cu echipele care își vor prezenta ideile urmînd ca acestea să fie supuse votului publicului. Primele 15 echipe cu cele mai multe voturi vor rămîne la Hackathon timp de 24 de ore pentru a lucra la proiect. În urma votului, va fi organizat un training pentru a-i ajuta pe cei care vor prezenta să vorbească mai uşor în faţa publicului. Trainingul va fi organizat de Mircea Sereduc, public speaker, după care va urma partea de prezentări, deliberări și anunțarea câștigătorilor.

Cele opt echipe cîștigătoare ale Hackathon-ului vor începe procesul de formare în cadrul programului de pre-accelerare Innovation Labs. Această perioadă pune accent pe munca în echipă, workshop-uri pe domenii precum modele de business și design menite să ajute participanții în crearea produsului. La finalul programului, trei echipe vor ajunge în finala Innovation Labs București, unde vor concura pentru titluri precum Best Product, Best Business, Best Pitch, Startup of the Year și Startup Excellence.

Proiectul este fondat de antreprenorii Cristian Iordache şi Andrei Pitiş, desfăşurîndu-se de şase ani în cinci oraşe din România.

de Ioana Doleanu

Sursa foto: MeetingsNet

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top