Granturi de 1.000 de euro pentru tinerii cercetători

Academia de gardă Niciun comentariu despre Granturi de 1.000 de euro pentru tinerii cercetători 11

Tinerii cercetători de la universitățile membre ale rețelei Utrecht au posibilitatea să participe la un concurs pentru obținerea unui grant și a unui stagiu de practică care va dura între o lună și șase luni. Cei care pot depune dosare sînt studenții înscriși la studii universitare de master și doctorat, care doresc să participe la stagiul de practică din perioada 1 aprilie 2018 – 31 martie 2019, inclusiv în perioada vacanțelor.

Cei care doresc să se înscrie în cursa pentru aceste granturi vor trebui să depună dosarele complete la secretariatul facultății de care aparțin pînă pe data de 5 februarie a acestui an. Apoi, conducerea Universității „Alexandru Ioan Cuza” va nominaliza maximum trei dintre candidați pentru obținerea gratului oferit de către rețeaua Utrecht.

Rețeaua Utrecht are drept scop sprijinirea studenților și a cercetării, promovînd schimbul de experiență între universități. Utrecht oferă pînă la zece burse în valoare de o mie de euro fiecare, vizînd și studenții care nu sînt eligibili pentru programele Erasmus.

Granturile rețelei Utrecht sînt limitate pe tema de cercetare a fiecărei lucrări ale masterandului sau doctorandului. Studenților le este permis să participe și la cursuri, însă prioritate vor avea studenții care urmăresc cercetarea.

Participanților la aceste granturi li se reco­man­dă să aleagă universitatea gazdă în funcție de posibilitățile dezvoltării propriei cercetări. Biroul de relații internaționale poate oferi sprijin în găsirea unui profesor care să su­pra­ve­gheze cercetarea, însă se consideră că acest aspect ar trebui să țină de fiecare participant la proiect.

Articole similare:

Autor:

Andrei Mihai

Secretar de redacție la Opinia studențească, student în anul al II-lea la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” , secția Teologie Didactică de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top