FEstudIS, sesiunea de șapte zile care a împînzit orașul

Academia de gardă Niciun comentariu la FEstudIS, sesiunea de șapte zile care a împînzit orașul 19
FEstudIS, sesiunea de șapte zile care a împînzit orașul

În perioada 18 – 24 aprilie, comunitatea academică a Iașului fost prinsă într-un șir de activități în cadrul celei de-a XV-a ediție a festivalului stu­den­țesc FEstudIS. Potrivit organizatorilor, cel mai așteptat eveniment, dar toto­da­tă și cel de o amploare mai ma­re, a fost Parada Organizațiilor, care a avut loc, marți, 19 aprilie. Din cauza vremii plo­ioase, responsabilii de eve­ni­ment s-au gîndit inițial s-o amîne, însă la in­sis­tența ligilor de la toate uni­ver­si­tă­ți­le ieșene s-a respectat programul, adu­nîndu-se în jur de 1.600 de stu­den­ți. De asemenea, proiectele culturale, desfășurate în sala Gaudeamus a Ca­sei de Cultură a Studenților, au adunat un public numeros în fie­care seară de teatru, satiră și umor sau dans din cursul săptămînii. „A fost o ediție reu­și­tă, studenții s-au arătat interesați față de activitățile pe care le-am des­fă­șurat. A fost un eveniment mai di­ferit, dar sperăm să-i creăm o con­ti­nui­­tate”, a menționat Claudiu Că­­pri­oa­­ră, membru organizator al festivalului.

În cadrul „Manifestărilor studen­țeș­ti” desfășurate sîmbătă, 23 aprilie, pe Strada Lăpușneanu, au fost pre­zen­te ONG-urile din Iași. Fiecare aso­cia­ție a avut un cort de prezentare cu sco­pul de a familiariza studenții, dar și ele­vii interesați, cu posibilitățile profesionale oferite, dar și cu activitățile de voluntariat.

Începînd de miercuri, timp de patru zile, la baza Sportivă a Univer­si­tății Tehnice „Gheorghe Asachi”, au avut loc competiții sportive la care s-au înscris 23 de echipe. Studenții au avut ocazia să aleagă între probele de șah, table, tenis de masă, volei, fotbal, badminton, streetball și biliard, care a constituit o noutate. „Anul acesta a contat foarte mult structura echipei de organizare a festivalului, care a fost mult mai compactă și mai productivă, avînd în vedere că s-au reunit repre­zen­tanți din toate ligile stu­den­țești, pe cînd în anii anteriori fiecare or­ga­ni­zație își făcea activitățile separat. Acum am venit cu un concept nou, să consolidăm evenimente mari și o echipă mai stabilă, ast­fel învățăm să lucrăm împreună chiar dacă sîntem de la organizații di­ferite”, a mai precizat Claudiu Că­pri­oa­ră.

Festivalul a fost finanțat de Pri­mă­ria Municipiului Iași și Consiliul Ju­de­țean Iași, care au contribuit la bug­e­tul evenimentului, din care s-au oferit pre­mii și diplome partici­pan­ți­lor.

Autor:

Diana GAINA

Libertatea mă definește, sînt dinamică și deschisă pentru tot felul de experiențe. Îmi place să cunosc oameni noi și povești inedite prin care să se reflecte realitatea obiectivă și viața plină de culoare.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top