Facultatea de Farmacie din Copou se poate deschide in 2008

Academia de gardă Niciun comentariu la Facultatea de Farmacie din Copou se poate deschide in 2008 5

Dosarul pentru infiintarea Facultatii de Farmacie din cadrul Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) este aproape finalizat. De realizarea documentelor s-au ocupat prodecanul Facultatii de Chimie, conf. univ. dr. Dumitru Ganju, si conf. univ. dr. Lucian Birsa. Intocmirea planurilor de invatamint a fost facuta dupa modelele a cinci facultati din Germania.

Lista acestor discipline a fost inaintata la celelalte facultati, pentru a fi intocmite programele analitice si CV-urile cadrelor didactice care vor fi titulare la disciplinele respective.

Daca facultatea va primi aviz de functionare, programa studentilor va include 50% ore de chimie, 20% biologie, 20 – 25% ore de specialitate, iar restul matematica, fizica, filologie, drept, filosofie, informatica si economie. La Facultatea de Farmacie, cel putin sase cadre didactice vor mai trebui angajate din exterior pentru orele de specialitate, restul fiind profesori titulari la celelalte facultati din Universitate.

Dosarul finalizat va fi prezentat in Senat pe 13 ianuarie 2008, ca apoi pina pe 20 ianuarie, rectorul UAIC, prof. univ. dr. Dumitru Oprea sa il prezinte la Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamintul Superior pentru acreditare. „Daca e aprobat la anul ar trebui sa primim cifra de scolarizare. Credem ca indeplinim toate criteriile pentru ca Facultatea de Farmacie sa fie acreditata”, a declarat conf. univ. dr. Dumitru Ganju.

Roxana BALEAN

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Etichete:

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top