Două noi programe de studiu în engleză la Medicină

Academia de gardă Niciun comentariu la Două noi programe de studiu în engleză la Medicină 33
Două noi programe de studiu în engleză la Medicină

Facultatea de Bioinginerie de la Universitatea de Medicină şi Farma­­cie „Grigore T. Popa” (UMF) din Iaşi va avea două noi programe de stu­diu în limba engleză. Unul dintre ele va fi la nivel de licenţă şi se va nu­mi Balneofiziokinetoterapie şi recupe­­rare, şi al doilea, care va fi la nivel de master, se va numi Biomedical En­gi­­­neering. „Programele de studii au fost elaborate ținînd cont de pla­nu­­­rile de învăţămînt ale spe­cia­li­ză­ri­­lor similare existente în u­ni­ver­si­tă­ţi­le de prestigiu din Uniunea E­u­ro­pea­nă şi din Statele Unite, dar şi de pro­gra­me­le de studiu ale spe­cia­li­ză­rilor e­xistente în universităţile din Ro­mân­ia, pentru a putea asigura compati­bilitatea si complementaritatea cu a­cestea”, a declarat prof. univ. dr. An­ca Galaction, decan al Fa­cul­tă­ţii de Bioinginerie de la UMF.

Aceasta a mai menţionat că a­ces­te programe au fost înfiinţate da­torită cererii mari de muncă e­xis­ten­­te pe piaţă şi că programul de stu­­dii universitare de masterat Bi­o­me­di­cal Engineering se adresează atît ab­sol­venţilor de studii de licenţă din do­meniul Bioingineriei, cît si ab­s­ol­­ven­ţilor din domenii înrudite, Chi­mie şi Biologie. Bal­ne­o­fi­zio­kin­e­totera­pie şi recuperare în limba en­gle­ză este un program de studiu ca­re se des­fă­șoară similar celui în lim­ba ro­mâ­nă, pe parcursul a trei ani, res­pectiv şase semestre, cu cîte 180 de credi­te. „Ca şi pentru studiile în limba ro­mână, există o piață de mun­că bi­ne conturată şi ma­tu­ri­za­tă pentru absolvenții programului de stu­diu
Balneofiziokinetoterapie şi recu­­perare. Prin absolvirea acestui pro­­gram, licențiații în fi­zio­ki­ne­to­te­ra­­pi­e obţin competenţe la nivelul cli­nic, cu responsabilitatea de a pla­ni­fica, su­praveghea şi evalua un plan tera­pe­utic, la nivel administrativ, în ma­na­gementul serviciilor de fi­ziotera­pi­e sau în cadrul sistemul sa­nitar”, a mai adăugat prof. univ. dr. Anca Ga­laction.

Biomedical En­gi­neering, programul de studii la ni­vel de mas­­terat în limba engleză, se va des­fă­șura pe durata a doi ani, avînd 120 de credite, în cadrul că­rora trei se­mes­­­tre vor fi dedicate ac­tivității di­dactice şi practicii de spe­cialitate, iar ultimul semestru in­clude activitate de cercetare, e­la­borarea şi sus­ți­nerea lucrării de disertație.Ambele programe de stu­dii în lim­­ba engleză au fost e­va­luate în ca­drul comisiilor fa­cul­tă­ţii, a Consiliului Profesoral, a­pro­­bate la ni­ve­lul Senatului U­ni­ver­sităţii şi au pri­mit nota maximă de la Agenţia Ro­mână de Asigurare a Calităţii în Învăţămîntul Superior (ARACIS).

Autor:

Beatrice Juravle

Redactor şi şef de departament la „Opinia studențească”, studentă în anul al III-lea la Catedra de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top