Doliul și solidaritatea au unit studenții ieșeni

Academia de gardă Niciun comentariu la Doliul și solidaritatea au unit studenții ieșeni 42
Doliul și solidaritatea au unit studenții ieșeni

În semn de respect și solidaritate cu familiile victimelor din Clubul Colectiv din București, comunitatea studen­ți­lor ieșeni s-a mobilizat și mai multe aso­cia­ții și ligi studențești și-au anulat eve­ni­mentele care urmau să se desfășoare pe 31 octombrie, 1 și 2 noiembrie, zile de­cre­tate de Guvernul României drept zile de doliu național.
Printre evenimentele anulate s-au nu­mărat „Sukar Halloween”, din ca­drul proiectului caritabil „Un student, o ju­cărie, un copil fericit”, organizat de Li­ga Studenților Geografi și Geologi (LSGG) de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) sau Marea Bostă­nea­lă, proiect tradițional al Ligii Studen­ți­lor Economiști (LSE). Anularea celui din urmă a fost rezultatul unei decizii luate de către studenți împreună cu par­tenerul lor din acest an, Palas Iași. Pen­tru a veni în sprijinul persoanelor ră­ni­te în incendiu, tinerii au decis ca eve­ni­mentul să fie transformat într-o activitate de mobilizare pentru donarea de sînge, iar premiile rezervate pentru concursul din cadrul activității să fie distribuite donatorilor.

Studenții Universității de Medi­ci­nă și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași (UMF) s-au mobilizat și ei împreună cu rezidenții și cadrele medicale, pentru a face cunoscut deficitul de sînge la ni­vel național. Ca o continuare a mobi­li­zării, aceștia au contactat Centrul Regional de Transfuzii Sanguine și au rea­lizat împreună un program special pen­tru ziua de duminică, anunțînd mai apoi că centrul așteaptă donatori în orice zi a săptămînii, dată fiind situația. „Sco­pul acestor acțiuni este de a ne exprima so­lidaritatea față de familiile și prietenii victimelor din București, dar și de a atra­ge atenția asupra importanței donării de sînge, aceasta fiind o practică nedez­vol­tată complet încă în România”, a men­țio­nat Ioana-Maria Andrioaiei, stu­den­tă în anul II la UMF Iași.

De asemenea, organizatorii festivalului Rock ‘N Iași și-au contramandat desfășurarea celei de-a treia zi, de­și au menționat că și-ar fi dorit ca aces­ta să re­prezinte un eveniment de co­me­morare a victimelor. În ciuda anulării evenimentului, publicul ieșean s-a adu­nat și în ultima zi a festivalului în fața Casei de Cultură a Studenților din Iași pentru a aprinde lumînări și a depune flori în memoria victimelor incendiului de la București.

Autor:

Aryna Creangă

Redactor-șef la „Opinia studențească”, studentă în anul al II-lea la Tehnici de producție editorială în presa scrisă, multimedia și audiovizual, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top