Cursuri de biologie pe înțelesul tuturor, în Grădina Botanică

Academia de gardă Niciun comentariu despre Cursuri de biologie pe înțelesul tuturor, în Grădina Botanică 33
Cursuri de biologie pe înțelesul tuturor, în Grădina Botanică

Facultatea de Biologie de la Universitatea „Alexandru I­oan Cuza” din Iași (UAIC) și Grădina Botanică „Anasta­si­e Fătu” din Iași au organizat joi, 1 iunie, proiectul „Bio­lo­gia în parc”. Evenimentul a avut loc în diferite zone ale Gră­dinii Botanice, între orele 10.00-18.00, și a constat într-o serie de activități de cunoaștere a naturii.
Pe parcursul întregii zile, participanții s-au putut în­scri­­e la patru expediții tematice, pe parcursul cărora au i­dentificat tipurile de plante existente în rezervație, au că­u­tat fluturi, cărăbuși și albine sau au descoperit speciile de broaște și șopîrle care viețuiesc în vegetația din zonă. To­todată, aceștia au putut să ia parte la un traseu ghidat de ornitologie, în cadrul căruia erau ajutați să recunoască ti­purile de păsări și să le diferențieze în funcție de cînte­cul specific sau de modul în care își construiesc cuiburile.

În serele din parc au fost realizate experimente, iar vizi­ta­torii au fost invitați să analizeze la microscop țesuturi a­le unor plante și animale și să învețe despre insecte și ciu­perci, dar și despre tipurile de șerpi din zona Mo­l­do­vei­. De asemenea, au avut posibilitatea să admire șarpele de nisip, de alun și pitonul regal, aduși special pentru e­ve­niment. Grădina Botanică a găzduit și două expoziții de foto­gra­fie, prima dintre ele „Uimitoarea lume mi­cro­sco­pică”, realizată de dr. Anca Narcisa Neagu, care a con­sta­t în re­pre­zentări ale unor țesuturi aflate sub influența co­­lo­ran­ți­lor și „Diversitatea lumii animale”, cu imagini din na­tu­ră, realizate de către specialiști și cercetători.

„A fost pri­ma ediție, iar destinatarul evenimentului a fost pu­bli­cul­ larg, nu neapărat copiii. Alegerea zilei de 1 iunie a fost în­să intenționată, vizînd ziua liberă din mijlocul săp­­tă­mî­nii și disponibilitatea potențială a părinților de a le o­fe­ri altceva copiilor în această zi. Ideea s-a născut din do­­rin­ța de a oferi publicului o imagine mai concretă a ce­ea ce înseamnă obiectul de studiu al biologiei ca știință, dar și de a aduce mai aproape de publicul larg celelalte ma­nifestări ale vieții din jurul nostru”, a declarat conf. univ. dr. Carmen Gache, de la Facultatea de Biologie a UAIC și coordonator al evenimentului.

Articole similare:

Autor:

Andreea Anton

Șef-departament „Opinia studențească” și studentă a Catedrei de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top