Credit pe voluntariat

Academia de gardă Niciun comentariu la Credit pe voluntariat 2

Studenții implicați activ în acțiuni de voluntariat ar putea primi credite pentru finanțarea studiilor. Ministrul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, Daniel Funeriu, a propus acest lucru luni, 1 martie 2010, la Forumul Organizațiilor Studențești din România.

„Aveți un rol social extraordinar. Ar putea fi extins rolul voluntariatului și în România, iar studenții care participă la astfel de acțiuni ar putea fi răsplătiți cu credite”, a precizat Daniel Funeriu. Sistemul de credite, menit să încurajeze voluntariatul, ar trebui să ofere studenților în timpul facultății posibilitatea de a face un împrumut, ca ulterior aceștia să returneze banii în rate statului, dacă găsesc un loc de muncă ofertant din punct de vedere financiar.

„Ideea e foarte bună. Orice reglementare pentru oferirea de credite pentru studenți e bună. Pînă acum acest lucru n-a intrat în preocupările noastre, pentru că avem proiecte europene contractate în valoare de peste 35 de milioane de euro și riscăm să intrăm în colaps dacă nu gestionăm cum trebuie veniturile proprii”, a declarat rectorul Universității Tehnice ,,Gh. Asachi” din Iași, prof. univ. dr. ing. Ion Giurmă.

În cadrul acestui eveniment au participat 200 de reprezentanți ai studenților din țară și a fost semnată Declarația Comună a Organizațiilor Studențești din România cu privire la principiile de bază ale mișcării studențești în România. „Voluntarii se dezvoltă foarte mult în acțiunile realizate de organizații și acumulează cunoștințe pe care facultățile nu le oferă, drept pentru care toți partenerii la educație ar trebui să facă front comun, spre a-i încuraja să se afirme. Oferirea de credite ar trebui să fie o prioritate deoarece tot mai mulți tineri renunță la studii, din cauza imposibilității plătirii taxei de studiu”, a declarat Marius Imbrea, prim-vicepreședintele Uniunii Naționale a Studenților din România.

Guvernul a decis anul trecut înființarea Agenției de Credite pentru Studenți, dar potrivit liderilor studenților aceasta necesită o mai bună organizare. Forumul ajuns la cea de-a V-a ediție și a fost organizat de către Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România.

Diana IABRAȘU

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Etichete:

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top