Colaborarea dintre România și SUA a fost analizată la Iași de ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România

Academia de gardă Niciun comentariu la Colaborarea dintre România și SUA a fost analizată la Iași de ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România 32
Colaborarea dintre România și SUA a fost analizată la Iași de ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România

Hans G. Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, a susținut o conferință la Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice de la Universitata „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC), pe data de 7 decembrie 2018, în Corpul A, în Aula Magna „Mihai Eminescu” a UAIC. La eveniment au participat și prof. univ. dr. Mihaela Onofrei, ordonatorul de credite al UAIC, prof. univ. dr. Conțiu Tiberiu Șoițu, decanul Facultății de Filosofie și Științe Social-Politice, lect. univ. dr. Alexandru Murariu și prof. univ. dr. George Poede, de la aceeași facultate.

Discursurile celor cinci participanți s-au axat pe problema relațiilor politice și a colaborării dintre România și Statele Unite ale Americii, avînd în vedere că sînt 8.000 de firme cu capital american care își desfășoară activitatea pe teritoriul românesc, nivelul de investiții fiind aproape de 4 miliarde de dolari.

„Sunt bucuros că m-am întors la Iași și mă aflu din nou în această sală și în fața vostră, avînd ocazia de a vorbi în cadrul unei conferințe ce abordează teme legate de dezvoltarea regională și democratizare. România a făcut față problemelor pe care le-a întîlnit de-a lungul existenței sale și s-a dezvoltat, atît din punct de vedere economic, cît și social, față de 1989, dar infrastructura încă reprezintă o problemă pentru oamenii de afaceri și investitorii din România”, a declarat Hans G. Klemm.

Prof. univ. dr. Mihaela Onofrei a evidențiat importanța programului de master „Studii de dezvoltare internațională”, în special în limba engleză, de la Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice, care a fost creat cu ajutorul Ministerului Afacerilor Externe din România, datorită căruia a avut loc această conferință. „Domeniul dezvoltării internaționale are o însemnătate aparte, mai ales după aderarea din 2007 a României la Uniunea Europeană, România devenind un donator de asistență, cooperarea pentru dezvoltare fiind o acțiune întregitoare pentru relațiile comerciale internaționale”, a adăugat ordonatorul de credite al UAIC.
Tot la această întîlnire, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România a adus în discuție personalitatea președintelui George H.W. Bush, care a murit săptămîna trecută, despre care a afirmat că a fost unul dintre cei mai mare oameni de stat americani. La final, publicul i-a putut adresa întrebări invitatului, care au fost legate de sistemul de educație din România, dar și de sistemul juridic al țării, la care ambasadorul a răspuns succint, argumentînd că nu este în cunoștință de cauză.

Prelegerea a fost susținută în cadrul celea de-a VI-a ediții a Conferinței internaționale de științe politice „Dezvoltare Internațională și Democratizare”.

de Andreea Cibotariu

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Etichete:

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top