Casa de Cultură a Studenților aniversează 60 de ani de la înființare

Academia de gardă Niciun comentariu despre Casa de Cultură a Studenților aniversează 60 de ani de la înființare 13
Casa de Cultură a Studenților aniversează 60 de ani de la înființare

Casa de Cultură a Studenților din Iași (CCS) aniversează în perioada 3 – 6 noiembrie 60 de ani de activitate. Evenimentul va cuprin­de concerte, întîlniri cu directorii celorlalte case de cultură din țară, spectacole de lumini și petreceri studențești. Deschiderea oficială a „60 de ani de CCS” va avea loc vi­neri, 3 noiembrie, începînd cu ora 10.00, iar la ora 11.00 se va inaugura Sala „Aurel Luca” în fosta sală a Teatrului „Ludic”, pe care regizo­rul l-a înființat și coordonat. „Ziua porților deschise” se va desfășura în intervalul 17.00 – 21.00. „Fiecare dintre colegii mei din Departamentul Cultural va fi pregătit să prezin­te studenților și publicului larg toa­te activitățile pe care ei le desfă­șoa­ră în cadrul CCS”, a declarat Bogdan Crucianu, director al CCS. Tot în prima zi, începînd cu ora 19.00, Filarmonica de Stat Moldova Iași va susține un concert în Sala „Gau­deamus” a CCS.

Sîmbătă, 4 noiembrie, va avea loc o întîlnire cu toți cei 14 directori ai caselor de cultură din țară, la ca­re va participa și Gabriela Podașcă, secretar de stat de la Ministerul Ti­ne­retului și Sportului. Directorul CCS a precizat că aceștia vor discuta despre problemele cu care se confruntă casele de cultură și cum pot fi acestea soluționate. În cea de-a doua parte a zilei, la 16.30, se va i­naugura la intrarea în clădire o pla­chetă cu toți foștii directori care au activat în CCS și va fi o expoziție a tuturor trofeelor cîștigate de CCS. La ora 17.00 se va desfășura „Gala CCS”, un spectacol care va fi reali­zat de trupele care activează în CCS, fiind implicați aproximativ 100 de studenți. „La finalul acestui spectacol ne vom retrage cu toții în foaier pentru a ne întîlni cu fostele glorii ale CCS, pentru că ne dorim să îi avem alături de noi și pe cei care s-au lansat prin intermediul acestei instituții”, a mai adăugat Bogdan Crucianu. Atît pe 4, cît și pe 5 no­iem­brie, în fața CCS va avea loc și un spectacol de lumini.

În penultima zi a evenimentului „60 de ani de CCS”, pe 5 noiembrie, începînd cu ora 19.00, va avea loc concertul trupei „Vama”. „Avem trei artiști cunoscuți la nivel național care au crescut în CCS: Walter Ghi­co­lescu, băieții de la «Fără Zahăr» și Cosmin Vaman cu Alexandra An­drei. Ei vor susține prima parte a con­certului celor de la «Vama»”, a men­ționat Adrian Căliman, consilier cul­tural al CCS.

Înainte de ora 19.00, pe scena din fața CCS va urca un Dj de la Virgin Radio, care este parte­ne­rul media al evenimentului. Du­pă concert, în Cafeneaua Piața Uni­rii va avea loc o petrecere studen­țeas­că. Luni, 6 noiembrie, în Sala „Gau­deamus”, va avea loc un concert de muzică folclorică, susținut de An­samblul „Doina Carpaților”. Intra­rea la toate activitățile din ca­drul evenimentului „60 de ani de CCS” este liberă.

Articole similare:

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top