Campusul „Tudor Vladimirescu” are un nou spațiu de recreere pentru studenți

Academia de gardă Niciun comentariu despre Campusul „Tudor Vladimirescu” are un nou spațiu de recreere pentru studenți 9

Reprezentanții Universității Teh­nice „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) și ai Direcției Servicii Stu­dențești (DSS) din Campusul „Tu­dor Vladimirescu” au inaugurat vineri, 24 noiembrie, un parc proiectat de către studenți ai Facultății de Arhi­tectură „G.M. Cantacuzino” de la TUIASI, dar și o sală de lectură mo­dernă. La evenimentul care a avut loc în sala de lectură de la căminele T3-T4, începînd cu ora 13.00, au fost prezenți și doi dintre cei trei stu­den­ți care au proiectat parcul.

„Realizarea acestui proiect ne-a ajutat să începem o transformare a spațiului verde din fața căminului T3-T4, un spațiu care să fie folosit de către studenți și pentru anumite activități sportive. Vrem să conti­nu­ăm această idee și sperăm să găsim și fondurile necesare pentru ca tot spațiul verde din campus să-l trans­formăm în părculețe de acest tip”, a declarat prof. univ. dr. ing. Cezar Oprișan, prorector responsabil cu relația cu studenții. Reabilitată și transformată complet utilizînd ma­teriale de reciclare, zona conține bănci din bolțari cu scînduri rinde­lu­ite, zonă de ghivece cu flori plantate în cauciucuri utilizate donate de antreprenori ieșeni, un leagăn, o masă de tenis, un mini-circuit spor­tiv pentru tracțiuni și în partea de sus o instalație electrică cu becuri led făcută manual, becurile fiind amplasate în borcănele primite de studenți de-a lungul anilor în pachetele de acasă.

„Campusul arată acum un pic gri, iar acest lucru, și ce am făcut a­cum în fața căminelor T3-T4, ne o­bligă să revitalizăm și alte zone din campus. Din păcate trebuie să fim realiști, trebuie să asigurăm și toa­te condițiile din cămine, costurile u­tilităților, însă vom căuta surse con­tinue pentru ca anul viitor, cu sprijinul universității, să avem măcar încă o revitalizată, pentru ca stu­denții să iasă în fața căminului, să fie povești frumoasă și să se sim­tă bine în campus”, a menționat ing. Bogdan Budeanu, director DSS.

În ceea ce privește sala de lec­tu­ră proaspăt inaugurată, aceasta va deveni locul în care Societatea Antreprenorială Studențească își va desfășura activitățile și unde stu­denții vor putea învăța cum să-și dezvolte o afacere. De la ora 16.00 și pînă la 7.00, sala va putea fi fo­lo­sită de către studenți drept sală de lectură și studiu. Aceasta este do­ta­tă cu mobilier modern, mesele pu­tînd fi ajustate în așa fel încît să poa­tă fi utilizate pentru desenul teh­nic, cu blaturi ajustabile. Direcția Servicii Studențești intenționează să mobileze sala și cu canapele și video proiector.

Articole similare:

Autor:

Andrei Mihai

Secretar de redacție la Opinia studențească, student în anul al II-lea la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” , secția Teologie Didactică de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top