Biblioteca Centrală Universitară sărbătorește 176 de ani de la înființare

Academia de gardă Niciun comentariu la Biblioteca Centrală Universitară sărbătorește 176 de ani de la înființare 12
Biblioteca Centrală Universitară sărbătorește 176 de ani de la înființare

Biblioteca Centrală Uni­ver­si­ta­ră „Mihai Eminescu” (BCU) a împlinit 176 de ani de la înființare, iar cu această ocazie organizează, în pe­rioada 8 – 10 noiembrie, o serie de ma­nifestări culturale care poartă nu­mele de „Zilele BCU”.
„Ziua Porților Deschise”, care a avut loc pe 8 noiembrie între orele 10.00 – 16.00, a fost cea care a dat startul manifestărilor. Au participat aproximativ 180 de persoane care au putut să viziteze toate încăperile bibliotecii, chiar și cele unde sînt depozitate cărțile. „Biblioteca a pu­tut fi vizitată de la parter pînă la cupolă, incluzînd și depozitul de carte. De obicei noi nu deschidem depozitul, acest lucru îl facem doar o zi pe an, iar vizitatorii au fost foarte bucuroși să vadă cum este depo­zi­ta­tă cartea, cum vine, cum este res­ti­tuită”, a declarat Camelia Boca, șe­fa departamentului Relații cu Publicul de la BCU.
Manifestări cu intrare liberă pentru public
Luni, 9 noiembrie, va avea loc o conferință inaugurală intitulată „Con­servarea digitală a patrimoniului umanității și rolul cărților online” susținută de academicianul Dan Cris­tea.

Aceasta va fi urmată de o sesiune de comunicări care are ca te­mă „Biblioteca și noile paradigme ale cunoașterii”. Își vor prezenta lucrările 12 bibliotecari care vin atît din Iași de la BCU și Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Asachi”, cît și din Suceava, Oradea, București și Cluj. Pe 10 noiembrie, între orele 10.00 – 12.00 va avea loc masa ro­tun­dă la care se va discuta despre „Bib­lioteca şi cartea online”.

La etajul unu al instituției vor fi expuse cărți și documente de ar­hivă de către Departamentul Co­lec­ții speciale ale BCU care pot fi vizitate pînă pe 16 noiembrie. Întrarea la evenimentele organizate cu ocazia „Zilelor BCU” este liberă. „Noi sperăm să fie prezenți foarte mulți studenți pentru că ei sînt clien­ții noștri, pentru ei sîntem acolo și pentru ei încercăm să găsim soluții la problemele noastre, pentru ei ne îmbunătățim serviciile”, a mai declarat Camelia Boca.

În încheierea manifestărilor, sopranele Bianca Lugia Manolescu și Stanca Maria Manolescu, acompaniate de pianistul Remus Mano­les­cu, vor susține, pe 9 noiembrie, un re­cital în care vor interpreta luc­ră­rile com­po­zitorului german Johan­nes Bra­h­ms.

Autor:

Adelina MEILIE

Șef de Departament la Opinia studențească, studentă în anul al III-lea la Departamentul de Jurnalism și Științe ale Comunicării.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top