Biblioteca Centrală Universitară dedică trei zile culturii memoriei

Academia de gardă Niciun comentariu despre Biblioteca Centrală Universitară dedică trei zile culturii memoriei 8
Biblioteca Centrală Universitară dedică trei zile culturii memoriei

În perioada 10 – 12 noiembrie vor avea loc Zilele Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Emines­cu” din Iași (BCU), manifestările de pe întreg parcursul celor trei zile axîn­du-se pe subiectul central din acest an al evenimentului, „Biblioteca și cultura memoriei”. La manifestări vor participa atît personalități culturale și științifice, reprezentanți ai autorităților, cît și bibliotecari din mai multe regiuni ale țării, care își vor prezenta lucrările, într-o sesiune de comunicări științifice. Aceș­tia din urmă, împreună cu re­pre­zen­tanți ai instituțiilor de cultură și învățămînt din țară, vor participa și la o masă rotundă cu tema „Biblio­teca și abuzurile memoriei în regi­mu­rile totalitare”.

Conferința inaugurală se va desfășura vineri, 10 noiembrie, la ora 11.00, în Aula BCU, și va fi susținută de către scriitoarea Ana Blandiana. „De asemenea, vom avea pregătită și revista noastră, a bibliotecii, «Biblos», într-un nou format, care corespunde noii iden­ti­tăți vizuale a bibliotecii. După cum poate fi observat și pe site, bibliotecii i s-a creat o nouă identitate vizuală, o siglă – toate într-o nouă cromatică. Vom lansa, prin urmare, cu acest prilej, această nouă identitate și vom încerca să oferim întregului eveniment calitate și unitate, acestea din urmă fiind două cuvinte esențiale”, a men­țio­nat prof. univ. dr. Bogdan-Petru Maleon, directorul general al BCU.
Printre celelalte manifestări propuse de către organizatori publicului ieșean sîmbătă, 11 noiembrie, se numără proiecția filmului documentar „Ține, Doamne, partizanii, pînă vin americanii”, film realizat de către Dragoș Zămosteanu și concertul „Omagiu Maestrului Ioan Pavalache (1927 – 2007)”, concert susținut de Corul Facultății de Interpretare, Compoziție și Studii Muzicale a Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași, ambele desfășurîndu-se în Aula BCU.

Acestor evenimente i se va adă­uga, conform tradiției ani­ver­sării, „Ziua Porților deschise”, în cursul zilei de duminică, 12 noiembrie. Aceasta va propune vizitatorilor să facă parte din vizite organizate ghidate în bibliotecă, inclusiv în depozitele de carte.

Articole similare:

Autor:

Aryna Creangă

Redactor-șef la „Opinia studențească”, studentă în anul al III-lea la Catedra de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top