Artă şi jurnalism într-un singur studio

Academia de gardă Niciun comentariu la Artă şi jurnalism într-un singur studio 397
Artă şi jurnalism într-un singur studio

Un fost student al Departamen­tului de Jurnalistică și Științe ale Comunicării de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) își va lansa în cursul săp­tă­mînii viitoare un studio polivalent pentru artiștii indepen­denți din Iași. Marius Mitrofan în colabo­rare cu actorul Eduard Fiuciuc au pus bazele proiectului „Addarta”, un spațiu neconvenți­onal care își propune să acopere activități din patru domenii, cum ar fi jurnalism, teatru, muzică și arte vizuale.

Taxa va fi de 10 lei pe oră

Deschiderea oficială a acestuia va avea loc vineri, 27 martie începînd de la ora 18.30 în incinta clădirii Gold Revoli, lîngă Carre­four Felicia, în Baza 3. Vor fi pre­zentate activitățile care se vor des­fă­șura în cadrul studioului, echi­pe­le pentru fiecare domeniu, iar la sfîrșitul întîlnirii, cei prezenți vor putea pune întrebări sau oferi su­ges­tii.

„Vrem ca prin această ini­țiativă să preluăm cumva responsabilitatea caselor de cultură pentru că am avut cîteva experiențe care ne-au determinat să ne dorim să facem asta. Întotdeauna cînd am avut de proiectat un film, ori a fost contra cost, ori ne-am confruntat cu diferite probleme. Sau atunci cînd repetam cu formația pe care o am, trebuia să plătesc. Cred că aceste instituții ar trebui să susțină și să ofere posibilitatea tinerilor care vor să facă ceva în domeniul artistic, fără să plăteas­că”, a declarat Ma­rius Mitrofan, co-fondator al proiec­tului.

Fiind independenți și neafiliați politic, tinerii nu au beneficiat de nicio sponsorizare, iar renovarea spațiului a fost făcută din bani pro­prii, ceea ce înseamnă că și cheltuielile vor fi suportate de aceștia. De aceea va exista o taxă de aproxi­mativ 10 lei pe oră. Pe lîngă po­si­bilitatea de a folosi spațiul pentru repe­tiții, tinerii vor putea participa și la ateliere de lucru pe fie­care domeniu. De exemplu, la atelierele de jurnalism, cei care se înscriu vor putea învăța mai multe despre storytelling sau vor putea face practică la un post de radio. „Avem în plan un radio online pentru studenți, studioul este deja antifonat, acum mai așteptăm să vină echipamentul”, a mai adău­gat acesta.

O altă inițiativă a lui Marius Mitrofan lansată în 2012 împreună cu alți doi colegi a fost proiectul The Twelve Journals.

Autor:

Mădălina OLARIU

Secretar general de redacție Opinia studențească, student în anul I master la Departamentul de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la UAIC.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top