Anul acesta, la FEstudIS studenții vor găti

Academia de gardă, Subiectele săptămînii Niciun comentariu despre Anul acesta, la FEstudIS studenții vor găti 13
Anul acesta, la FEstudIS studenții vor găti

Timp de o săptămînă, în perioada 8 – 14 mai, Ca­sa de Cultură a Studenților (CCS), în parteneri­­at cu asociațiile și ligile studențești din Iași, or­ga­nizează festivalul studențesc FEstudIS, ajuns a­nul acesta la cea de-a XVII-a ediție.

Festivalul va fi deschis oficial luni, 8 mai, cu „Pa­rada FEstudIS”, care va avea loc începînd cu ora 18.00 și în cadrul căreia se vor prezenta a­so­ci­ațiile studențești. Studenții vor porni din fața U­niversității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, res­pe­­c­tiv din Campusul „Tudor Vladimirescu”, și se vor întîlni în fața Palatului Culturii. La finalul pa­radei vor fi premiate mascotele asociațiilor și slo­ganurile acestora. În cadrul ediției de anul a­ces­ta, organizatorii au propus, pe lîngă activități spor­ti­ve, artistice, teatru și filme, un nou eveniment –Stu­deChef, unde studenții sînt așteptați să gă­tea­scă. Preselecțiile pentru acest concurs vor avea loc pe 11 mai.„Festivalul își propune să reunească atît or­ganizațiile studențești din Iași, cît și studenții ca­re nu fac parte din acestea. Scopul nostru principal este socializarea. Într-adevăr, în trecut erau mai multe evenimente într-o singură zi, dar am a­les să creștem calitatea lor. Așa am decis să a­vem un singur proiect pe zi, să ne asigurăm că pot ve­ni cît mai mulți studenți la activitatea res­pec­ti­vă. Festudis are aceeași durată ca și în anii pre­ce­den­ți, respectiv șapte zile”, a declarat Livia Bi­bi­re, coordonatoarea proiectului.

Anul acesta festivalul a avut și două proiecte pre­mergătoare. În week-end-ul 5 – 7 mai a avut loc prima etapă a evenimentului Universitariada, urmînd ca în perioada 12-14 mai să se organi­ze­ze doar partea finală a concursului – aceasta fiind și ul­tima activitate din cadrul Festudis. De asemenea, duminică, 7 mai, începînd cu ora 12.00, s-a des­fă­șurat „Iașul pe bicicletă”, pornindu-se din fața CCS și ajungîndu-se în fața Palatului Culturii. A­cest eveniment a fost organizat în par­te­ne­riat cu Asociația Moldavia. Iașul este singurul oraș în care se organizează Festivalul stundețesc FEstudIS.

Programul evenimentelor:

8 mai, 18.00 – Parada organizațiilor
9 mai, ora 10.00 – Paintball și alte jocuri
9 mai, ora 19.00 – Visul unei nopți de teatru
10 mai, ora 19.00 – Talent Show
11 mai, ora 12.00 – Preselecțiile StudChef
11 mai, ora 18.00 – Caravana Artiștilor
12 mai, ora 14.00 – Finala StudChef
12 mai, ora 19.00 – Seara lungă a filmelor scurte
13 mai, ora 18.00 – Caravana Artiștilor
14 mai, ora 12.00 – Manifestări studențești
14 mai, ora 18.00 – Gala Laureaților Gaudeamus
12 – 13 – 14 mai – Universitariada

Articole similare:

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top