Activități de antreprenoriat pentru studenții de la Economie

Academia de gardă Niciun comentariu despre Activități de antreprenoriat pentru studenții de la Economie 9
Activități de antreprenoriat pentru studenții de la Economie

Liga Studenților Economiști (LSE) organizează în perioada 6 – 10 noi­em­brie „Zilele Studentului Economist”. Timp de cinci zile, studenții de la Facultatea de Economie și Adminis­trarea Afacerilor (FEAA) a Univer­si­tății „Alexandru Ioan Cuza” din Iași vor putea participa la dezbateri, seri de antreprenoriat și vor simula jocuri la Bursă. „Evenimentul își propune să familiarizeze stu­denții de la Facultatea de Economie cu piața muncii.
Spre deosebire de anul trecut, cînd evenimentul s-a întins pe parcursul unei săptămîni, anul acesta activitățile sînt mult mai puține, dar mai concentrate pe partea de edu­cație”, a declarat Nicu Hilohi, coordonatorul evenimentului, pre­șe­dinte al LSE.

Evenimentul „Zilele studentului economist” va debuta luni, 6 no­iembrie, cu Simularea Jocurilor la Bursă, o activitate în care stu­den­ții vor putea experimenta ce în­seam­­nă cumpărarea și vînzarea de ac­țiu­ni, urmărirea dinamismului unei piețe, fiind îndrumați și eva­lua­ți de către specialiști în domeniu.

Voluntarii LSE le-au pregătit participanților și trei dezbateri pe teme economice, în care studenții vor putea să-și expună părerile pro și contra, Public vs. Privat, Antreprenor vs. Angajat, Afară vs. În țară. Pe lîngă aceste activități, stu­denții vor putea participa la o „Sea­ră de antreprenoriat”, unde vor fi invitați antreprenori locali, vor învăța cum să-și structureze un plan de afaceri și vor putea viziona piese de teatru în care joacă colegii lor de facultate. Anul acesta, Balul bobocilor de la FEEA face parte din „Zilele studentului economist” și va avea loc joi, 9 noiembrie. Evenimentul se va încheia vineri, 10 noi­em­brie, cu o gală care va avea loc la Biblioteca Centrală Uni­versitară „Mi­hai Eminescu” din Iași, unde vor fi premiați cei mai activi voluntari ai activităților.

La prima ediție au participat aproximativ 200 de studenți, iar organizatorii estimează că anul aces­ta numărul lor va crește la 300. Este pentru al doilea an consecutiv cînd LSE organizează „Zilele studentului economist”.

Articole similare:

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top