Academia de gardă Niciun comentariu la 11
Tinerii informaticieni, premiați la FII Practic

Festivitatea de premiere a proiectului FII Pra­ctic, organizat de Asociația Studenților In­for­­maticieni Ieșeni (ASII), a avut loc sîmbătă, 6 mai, începînd cu ora 9.30, în sala Chopin din ca­drul Palas Congress Hall. Pe parcursul a patru ore, companiile partenere ale evenimentului au o­ferit premii participanților. „În total, au fost o­fe­rite 65 de premii de excelență celor mai buni și mai silitori participanți pe care i-am avut la trai­ninguri. Am avut 576 de participanți, dintre ca­re au finalizat trainingurile peste 400, astfel că sîn­tem foarte mîndri de rezultat”, a declarat Ra­lu­ca Gherase, coordonatoarea ediției de anul a­ces­ta. Premiile au constat în diplome și rucsace A­sus, inscripționate cu logo-ul FII Practic, trofe­e, acumulatori externi, boxe portabile, rucsace și ma­pe cu materiale pentru studiu, un Xbox One, dar și internshipuri plătite sau joburi.

Scopul proiectului FII Practic este de a încuraja, susține și dezvolta tinerii pa­sio­nați de domeniile IT, Project & Business ma­na­­gement, prin punerea în practică a cu­no­ș­tin­țe­lor, dar și acumularea de noi informații teore­ti­ce și practice. „Anul acesta, la cea de-a șasea e­diție, pot spune că ne-am atins nu doar scopul, dar și targetul pe care îl aveam. Au fost 1712 a­pli­cări și traineri bine pregătiți, veniți din partea par­tenerilor noștri”, a adăugat Raluca Gherase.

La eveniment au participat conf. univ. dr. A­dri­an Iftene, decan al Facultății de Informatică a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Ștefan Coros, fondatorul proiectului FII Pra­ctic, reprezentanți ai instituțiilor partenere, pre­cum și participanții trainingurilor.

Din lista partenerilor FII Practic 2017 fac par­­te companii precum Beenear, Codeless, Clou­dLab, Cult of Coders, eMag, Expert Network­,Ge­mini Cad Systems, Levi9, Optymyze, SC­C, So­ft­vision și Yonder.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top