Studenții de la Jurnalism se întîlnesc cu ziariști locali

Academia de gardă Niciun comentariu la Studenții de la Jurnalism se întîlnesc cu ziariști locali 20
Studenții de la Jurnalism se întîlnesc cu ziariști locali

Asociația Studenților Jurnaliști (ASJ) din Iași organizează „Zilele Jurnalismului Local” în perioada 8 – 9 aprilie. Evenimentul se află la cea de-a doua ediție și este dedicat atît studenților de la Catedra de Jurnalism și Științe ale Comu­ni­că­rii, cît și altor persoane interesate de acest do­me­niu. În cadrul proiectului vor fi organizate work­shopuri pentru membrii ASJ și dezbateri la care vor fi invitați jurnaliști locali și profesori ai Uni­ver­sității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași.

În prima zi, sîmbătă, 8 aprilie, membrii ASJ se vor întîlni începînd cu ora 10.00 cu cei din asociația „Kooperativa 2.0”, de la care vor afla în ce constă deschiderea și întreținerea unui blog, dezavantajele și avantajele acesteia și relația dintre bloggeri și jurnaliști. La sfîrșitul zilei se vor proiecta filme ce au ca temă jurnalismul. Duminică, 9 aprilie, de la ora 12.00 va avea loc dezbaterea cu tema „Presa pe hîrtie vs. Presa pe internet”.
Cei interesați sînt așteptați în sala Ferdinand din cadrul UAIC, iar printre cei in­vi­tați se nu­­mără și conf. univ. dr. Florea Ioncioa­ia, prof. univ. dr. Alexandru Lăzescu, președinte al Zi­a­ru­lui de Iași, Ionuț Benea, redactor Ziarul de Ia­și, Robert Ferenț, redactor – șef al Ziarului „E­ve­nimentul Regional al Moldovei”, împreună cu alți jurnaliști locali și profesori ai UAIC din partea cărora încă se mai așteaptă confirmări.

Evenimentul se află la cea de-a doua ediție, te­ma dezbaterii de anul trecut fiind „Presa lo­cală astăzi, dezbătută în mediul academic”. „Dacă ed­i­ția precedentă am insistat pe presa locală la nivel general, anul acesta ne focalizăm pe două concepte care, de ceva vreme, sînt într-o com­pe­ti­ție. Vrem să urmărim cursul acesta dintre presa tipărită și pre­sa din online și poate vom reuși să oferim o prog­noză a presei ieșene din acest unghi”, a declarat Nicoleta Felea, vicepreședinte ASJ.

Autor:

Sabina-Maria Nica

Colaborator al Opiniei Studențești, studentă în anul I la Catedra de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top