La RIUF, universitățile s-au bătut pe studenții români

Academia de gardă Niciun comentariu la La RIUF, universitățile s-au bătut pe studenții români 12

Peste 20 de universități străine și-au prezentat vinerea trecută, 10 octom­brie, la Congress Hall Palas din Iași, ofertele educaționale cu ocazia edi­ției de primăvară a „Romanian International University Fair” (RIUF).
Aici, aproximativ 3.000 de elevi, dar și studenți, s-au interesat de burse, spe­cializări sau acte necesare pentru a studia într-o altă țară. Cristina, elevă în clasa a XII-a, spune că ar vrea să facă fie Drept fie Me­di­cină la Universitatea „Essex” din Marea Britanie. „Acolo există un sistem de învă­ță­mînt mai avansat decît la noi precum și mai multe opor­tu­ni­tăți de angajare. De asemenea, eu sînt pasionată de cultura britanică și visez de multă vreme să merg aco­lo”.

Conform organizatorilor, cele mai dese întrebări de la elevi au fost pri­vind bursele, criteriile de admitere și aplicații. De asemenea, noutatea aces­tei ediții este că pe lîngă ofertele edu­caționale la universități din străi­nă­tate, vizitatorii s-au putut interesa și de oportunități de voluntariat, ori au putut discuta cu consilieri educa­țio­nali. „O să încercăm pe viitor să a­vem și centre de limbi străine, pentru că-i important să avem o viziune mai complexă a ceea ce înseamnă educație și ce înseamnă extrașcolar, noi urmărind și dezvoltarea perso­na­lă a elevilor”, a declarat Firuța Sle­voacă, coordonator regional RIUF.
Printre universitățile prezente la standuri s-au numărat University of Greenwich, Birmingham University, International Business Academy of Denmark sau University of California, San Diego.

Cît despre instituțiile de învă­ță­mînt superior din România, singura prezentă a fost Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” din Iași. „De ce? Pentru că e început de an universitar și din păcate pentru uni­versitățile românești, nu există un plan foarte bine definit privind admiterea, de aceea acestea preferă să nu fie aici și să dea informații ero­na­te posibililor studenți”, a completat Firuța Slevoa­că.

RIUF se află la cea de-a 13-a edi­ție, urmînd să se întoarcă la Iași în primăvara anului viitor.

Autor:

Iulian BÎRZOI

Senior editor „Opinia Studențească”

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top