38 de organizații studențești au petrecut zece zile pe străzile din Iași, la FEstudIS

Academia de gardă, Subiectele săptămînii Niciun comentariu la 38 de organizații studențești au petrecut zece zile pe străzile din Iași, la FEstudIS 37
38 de organizații studențești au petrecut zece zile pe străzile din Iași, la FEstudIS

Festivalul Studențesc FEstudIS a reunit în cea de-a XV-a ediție 38 de asociații și ligi de la uni­ver­si­tă­țile din Iași. Acesta s-a desfășurat între 5 și 17 mai și a cuprins acti­vi­tăți culturale, sportive și de divertisment. Spre deosebire de ediția tre­cută, anul acesta nu a mai avut loc evenimentul „Liga se com­bină”, organizatorii explicînd că au existat alte evenimente în care ligile au fost nevoite să coopereze precum „Gau­deamus” și concursul de „Miss și Mister”.

Festivalul a fost deschis ca în fiecare an cu Parada organizațiilor, care a avut loc miercuri, 6 mai, de la ora 18.00. Au fost două puncte de plecare, unul din Campusul Tu­dor Vladimirescu și unul din Copou, ligile întîl­nindu-se pe esplanada Palatului Culturii. Turul s-a înche­iat în fața Casei de Cultură a Stu­den­ților (CCS), un­de au fost premia­te patru asociații.

Astfel, pentru al treilea an la rînd, primul loc a fost ocupat de Aso­cia­ția Studenților și Absol­ven­ților de la Facultatea de Cons­trucții și In­sta­­lații (ASAFCI), locul al doilea de ASC CHEMIS, iar locul al treilea de Liga Studenților de la Mecanică (LSM). Premiul de orgi­na­litate a fost cîștigat de Liga Stu­denților de la Geografie și Geologie (LSGG).

Laureații Gaudeamus, premiați pe 13 mai

Unul dintre evenimentele cele mai apreciate de studenți a fost concursul de Miss și Mister care a avut loc pe 12 mai. Au participat la acesta 18 cupluri, iar fiecare dintre ele a reprezentat cîte o țară și a sus­ți­nut patru probe în total. Cîștigă­to­rii de anul acesta au fost cei de la ASC CHEMIS.

Gala Laureaților Gaudeamus a avut loc pe 13 mai. Locul al III-lea a fost ocupat de ASCIS (Asociația Stu­denților Chimiști Ieșeni) alături de ARTIUM și ASAFCI. „Locul al doilea nu s-a dat pentru că era o diferență foarte mică între liga cla­sată pe locul al II-lea și cea de pe locul I, doar de șapte puncte. Așa că au luat premiul I atît echipa formată din Liga Studenților Electrotehniști (LSETH) și Asociația TERIS, cît și echipa compusă din ASC CHEMIS, Asociația Studenților și Absolvenților Hidrotehniști (ASAH), Liga Stu­den­ților Facultății de Automatică și Cal­culatoare (LSAC) și Societatea Stu­denților Farmaciști Iași (SSFI)”, a declarat Livia Bibire, președintele Asociației TERIS și organizatoral Galei.

De pe 15 pînă pe 17 mai au avut loc manifestări educaționale la care au participat 22 de organi­za­ții, dar și Biblioteca Centrală Uni­versitară „Mihai Eminescu” (BCU). „Fiecare asociație a organizat activități cara­c­teristice ei. Pe lîngă asta, am avut și workshop cu cei de la Quasar care ne-au învățat pași de dans, dar am exersat și cîțiva pași de Zumba ală­turi de un instructor”, a adăugat Livia Bibire. Festivalul s-a încheiat cu un concert organizat de „Sus­ți­ne artiștii ieșeni” și de trupa „Fără Zahăr”.

Autor:

Ana-Maria BUCUR

Redactor-șef la Opinia studenţească, studentă în anul al treilea la Departamentul de Jurnalism și Științe ale Comunicării.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top