200 de fețe ale studenției la Zilele Porților Deschise

Academia de gardă Niciun comentariu la 200 de fețe ale studenției la Zilele Porților Deschise 22
200 de fețe ale studenției la Zilele Porților Deschise

În acest an, săptămîna „Școala Altfel” este repartizată pe parcursul întregului an școlar, unitățile de în­vă­țămînt avînd posibilitatea de a sta­bili în ce perioadă vor vizita uni­ver­­sitățile din Iași. Acestea au pregătit programe speciale în lunile noiembrie, martie, sau în perioada 15 mai – 9 iu­nie.

Astfel, în perioada 23 – 26 martie, Universitatea „Alexandru Ioan Cu­za” din Iași (UAIC) organizează „Zi­lele Porților Deschise”, eveniment adre­­sat elevilor din clasa a XII-a. Timp de patru zile liceeni vor putea afla in­for­mații cu privire la admiterea în anul universitar 2017 – 2018, vor putea par­ticipa la cursuri, laboratoare și tururi ghidate pentru a se familiari­za cu mediul universitar și activi­tă­ți­le pe care acesta le implică.
Prin cele 204 activități organizate în cadrul evenimentului, universitatea le permite elevilor să ia contact cu viața de student. „În com­parație cu anul trecut, propunem mai multe activități – 200, inclusiv în zilele de weekend, astfel încît să putem primi vizite individuale ale elevilor. «Zilele Porților Deschise» înseamnă o șansă pentru tineri de a înțelege mai bine studiile universitare – cursuri, seminarii, ce vor studia efectiv la facultățile care îi interesează, cum se lucrează într-un laborator, cum se obțin burse în străinătate sau locuri de cazare în cămin. Speram că în felul acesta îi mai ajutăm să facă o alegere cît mai informată pentru viitorul lor”, au precizat reprezentanții Departamentului MEDIA al UAIC.

Licee­nii, împreună cu părinții sau profesorii acestora, vor putea vizita Sala Pași­lor Pierduți, unde, în fiecare zi, înce­pînd cu ora 10.00 și pînă la ora 14.00, vor fi așteptați de către re­pre­­zentanți ai celor 15 facultăți ale UAIC care le vor oferi informații le­gate de domeniile de studiu ale universității, specializările facultă­ți­lor, condițiile de admitere, taxele anuale, cazarea în cămine, bursele de studiu, bursele în străinătate și asociațiile studențești. Tinerii vor putea participa și la prelegeri pentru a vedea cum se desfășoară cursurile. Unele dintre temele aborda­te în cadrul acestor cursuri deschise ar fi: „Jurnal intim. Un altfel de Ma­rin Preda”, „Turismul pentru cuce­ri­rea vîrfurilor de mare altitudine – Eve­rest” și „Cristalizarea opiniei publi­ce în societatea contemporană”. Printre activitățile orgnizate pentru elevi se află și două workshop-uri: unul care prezintă programul Erasmus+ și un altul de orientare în carieră.

Liceenii care vor trece pragul uni­versității în perioada 23 – 26 martie vor putea participa și la tururi de viz­i­tare ale acesteia pentru a se familia­riza cu zona în care și-ar putea petrece studenția. Tururile vor fi zilnice, iar cei interesați vor fi însoțiți de un ghid. Printre locurile pe care aceș­tia le pot vizita se numără și Aula Magna „Mihai Eminescu”, Librăria – ca­fenea Tafrali, Campusul „Titu Ma­iorescu” și Turnul Universității. Îns­cr­ierile se fac online și au ca scop crea­rea unui orar personalizat, iar participarea la activități este gratuită.
Tur organizat la cerere

Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași (UMF) va organiza evenimentul „Săptămîna porților deschise” în pe­rioada 15 – 19 mai. „Se va organiza ca și anul trecut Săptămîna Cre­ie­rului, vor fi cercuri științifice ale studenților. Toate societățile studen­țești vor avea activități și vor avea ateliere de lucru pentru elevi”, a declarat Ivona Burduja, purtător de cuvînt al UMF Iași. Chiar dacă eve­ni­mentul oficial este stabilit în luna mai, atît în luna noiembrie, cît și în luna martie au existat tururi de vizi­tare ale universității în urma ce­re­ri­lor numeroase.

La Universitatea de Științe Agri­cole și Medicină Veterniară „Ion Io­nes­cu de la Brad” din Iași porțile sînt me­reu deschise elevilor interesați de ofer­ta educațională, universitatea pregă­tind un tur la cerere. Elevii parti­cipă la lecții de peisagistică, con­sul­tații demonstrative în clinicile de medicină veterinară și orientare în carieră. n

Autor:

Sabina-Maria Nica

Colaborator al Opiniei Studențești, studentă în anul I la Catedra de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top