Biciclete gratuite pentru toți studenții ieșeni

Academia de gardă, Fără categorie Niciun comentariu despre Biciclete gratuite pentru toți studenții ieșeni 15
Biciclete gratuite pentru toți studenții ieșeni

Pentru al optulea an, studenții ieșeni, indiferent de universitatea la care studiază, pot închiria gratuit biciclete de la Centrul Studentobike, din Campusul „Tudor Vla­di­mirescu”. Acesta este deschis în­că de luni, 27 martie. Astfel, 60 de bi­ciclete pot fi închiriate de luni pî­nă vineri, începînd cu ora 11.00, dar și în week-end după ora 12.00, în baza unei cărți de identitate și a carnetului de student vizat pe anul în curs.

Studenții trebuie să le returneze în aceeași zi, pînă la ora 19.30 în timpul săptămînii, respectiv 20.30 la sfîrșitul săptămînii. În condițiile în care aceștia doresc să le păstreze peste noapte, se pot pre­zenta la centru în ultima oră de pro­gram, returnarea realizîndu-se în dimineața următoare. „Noi, cei din Asociația Green Revolution, a­vem mai multe proiecte la nivel na­țional menite să protejeze me­diu, iar prin acest proiect ne-am propus să atragem cît mai mulți oameni în echipa noastră”, a declarat Adrian Ghiocel, coordonatorul pro­iectului.
Studentobike mai are în Iași încă un centru, de unde oricine poa­te închiria o bicicletă contra cost: 4 lei pentru o oră și 15 lei pen­tru întreaga zi. Acesta se află pe Bulevardul Independenței – lîngă Pa­sa­jul subteran „Mihai Eminescu”, și va fi deschis pînă la finalul lunii aprilie. În această perioadă se fac angajări pentru acest centru.

Proiectul, care a început în lu­na octombrie a anului 2010, este rea­lizat de către Asociația Green Revolution, în colaborare cu Raiffeisen Bank. Acesta se mai des­făș­oară și în alte orașe din țară: Ti­mișoara, Cluj, Sibiu, Oradea și București.

Articole similare:

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top