Ajinkia Powar, un călător poposit în România

1001 de chipuri, Fără categorie Niciun comentariu la Ajinkia Powar, un călător poposit în România 48

Ajinkia Powara vizitat în aproape un an peste 12 țări, printre care China, Belgia, Qatar, Olanda, Franța și nu dorește să se oprească aici, pentru că speră că va reuși să viziteze țările din întregul glob. Ajinkia este din India, Ichalkaranji, un oraș cunoscut pentru industria textilă, de unde a și pornit pasiunea sa pentru acest domeniu, iar în acum studiază la Facultatea de Textile, Pielărie și Management Industrial de la Universitatea Tehnică„Gheorghe Asachi” din Iași, unde a ajuns prin programul Erasmus+, de aproximativ o lună.

Crede că face parte dintr-o familie mare și chiar dacă e singur la părinți, știe că îi are pe cei doi verișori ai săi, unchiul, mătușa și bunicul. Deși este doar de o lună în România, a învățat și cîteva cuvinte, printre care și: „bună ziua”, „mulțumesc”, „cu plăcere” sau „așa și așa”. Spune că de atîta timp de cînd stă aici, a trebuit să învețe să se facă înțeles și că s-ar simți incomod dacă nu ar pricepe ce vorbesc oamenii din jur. Din acest motiv, în fiecare țară în care a călătorit pînă acum, a tot încercat să învețe limba vorbită de oamenii locului.

Înainte de a veni în România, a studiat în Franța, tot prin programul Erasmus+. Acolo a avut o experiență neplăcută – a fost atacat de o persoană necunoscută, ceea ce l-a făcut puțin reticient cînd a sosit pentru prima dată aici. Atunci cînd a ajuns în țară, a rămas surprins să vadă că oamenii sînt prietenoși. În momentul în care a avut nevoie de îndrumări, spune că oamenii l-au ajutat chiar dacă nu vorbeau engleză. În prima săptămînă a participat la un Festival al Primăverii unde a învățat să facă o brățară de tip mărțișor. Își trage mîneca de la cămașă mai sus pentru a arăta brățara și spune: „e făcută chiar de mine”. Un alt lucru care l-a uimit a fost faptul că în Iași nu a găsit prea multe persoane din India, ceea ce nu l-a deranjat prea mult pentru că se considerăa fi o persoană prietenoasă.

Spune că India, la fel ca România, este o țară judecată pe nedrept. „Eram la o petrecere în Franța împreună cu un prieten și, în timpul unei conversații cu o cunoștință, ne-a povestit despre «experiența neplăcută» pe care a avut-o în India. În timp ce mergea pe stradă, niște părinți au venit și i-au pus copiii în brațe pentru a face poze cu ei. Asta i s-a părut atunci foarte ciudat și nu a știut cum să reacționeze. Oamenii din țara mea nu călătoresc prea mult, nu sunt nici foarte bogați, iar atunci cînd văd o persoană necunoscută încearcă să capteze momentul – nu vor să deranjeze sau să fure, așa cum se crede.” Îi place să călătorească, să facă fotografii și cel mai mult îi place să își facă prieteni și să cunoască cît mai multe despre țările pe care le vizitează.

de Andreea PÎSLARIU

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top