Seara sinapselor rănite

Șoc-șoc-groază! Niciun comentariu la Seara sinapselor rănite 10
Seara sinapselor rănite

Unii umplu peretele Facebook-ului cu citate ale au­torilor celebri și se poartă în societate cam ca un Goe de-a lui Caragiale, neobrăzat și cu pretenții. Mai sînt, în­să, și alții care se adună miercurea în localul Times și do­vedesc cît îi duce mintea. Se strîng echipe cu maximum șase membri fiecare, iar după ora 20.00 începe marele răz­boi al culturii generale.

„Legends” s-au înscris primii pe pagina concursului de quiz, iar „Profii de sport” au a­pu­cat drumul ăsta să arate că nu-și antrenează doar muș­chii. „Minions ar in da haus”, așa își anunță participa­rea una dintre echipe, apoi „Hoarda de aur” se în­re­gis­trea­ză cum se cuvinte, călare pe cai. Dar nu toți trag să în­vin­gă pentru că nu despre asta este vorba, ci despre a trăi clipa. „Carpe#!” este încă o echipă pe lista războiului in­telectual.

Paharele sînt pline, dar foile ba, așa că pe ecranele din pub se afișează cele șase runde care stau între con­cu­ren­ți și răsplata cîștigului: Diverse, Biblia, Conexiune, Mu­zică și Film, Nobel, Bancuri. La al treilea joc din sezo­nul X, mesele sînt pline de soldați înarmați cu pixuri și mul­tă materie cenușie. Unii se-ascund după plete, alții du­pă chicoteli copilărești, iar alții după discuții pline de substanță. Însă cînd Andrian, unul dintre organizatori, dă stratul și întreabă cine își folosește jokerul la primul set de întrebări, mai bine de jumătate dintre echipe vor să aibă în mînecă această carte norocoasă.

Chelnerița împarte pe la mese platouri cu crispy, car­tofi prăjiți și bere. Pesemne, concurenții nu pot mer­ge la luptă cu burta goală. Dacă nu mulți dintre ei au au­zit de „gheenă” sau de piesa „Menajeria de sticlă” de Te­nnessee Williams, barmanul pare o Enciclopedie și rî­de pe sub mustăți cînd participanții par să nu știe răs­pun­sul. Dar mai sînt și răspunsuri pentru care nu trebuie să fi citit prea multe și pe care toți le știu. „Aurele cît sînt ti­nerele/Într-o săptămînă vor fi cărunțele/Iar încă peste do­uă zile, deja vor fi chele”, spune ghicitoarea, iar la me­se se aud echipele murmurînd „păpădia”.

Cea mai di­fi­ci­lă dintre probe pare a fi „Conexiune”, unde toate răs­pun­surile se leagă cumva între ele și au un singur numitor co­mun. În cazul acesta, numele care a unit sifilisul, fi­lo­soful german Arthur Schopenhauer și Viena a fost Mi­hai Eminescu. După atîtea sinapse, neuronii au primit o pau­ză la categoria Muzică și film, dar și mai tîrziu cu run­da de Bancuri.

Se adună ultimele puncte, iar echipa cîștigătoare îm­parte un voucher de consumație în valoare de 100 lei, așa că după beție pot să încerce să evadeze din „Închis Escape Rooms” pentru că au primit o intrare liberă. De se împot­mo­lesc, cei de pe locurile II și III pot veni cu în­tă­riri, dacă se întîmplă să folosească în același timp vou­che­rul de reducere de 50%. Dar nu toți au venit să se întreacă în IQ, pentru că nu doar primii trei clasați plea­că acasă cu buzunarul plin. Drept premiu de consola­re, codașii își îneacă amarul cu un rînd de shot-uri din partea casei.

Autor:

Ancuța CIOCOIU

Studentă în anul al II-lea la Departamentul de Jurnalism şi Stiinţe ale Comunicării. Înrămez realitatea din jur sub forma ei brută, dar păstrez mereu puţină naivitate în buzunar.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top