Seara în care micii s-au ars

Șoc-șoc-groază! Niciun comentariu la Seara în care micii s-au ars 1

Cinci kilograme de carne de porc, opt de copănele, trei de cîrnați și opt tăvi de mici. Suficientă mîn­ca­re cît să hrănească o armată de tineri flă­mînzi porniți să trezească Bu­ciu­mul din somnul în care a fost cufundat de coloșii imobiliari. Alina a ve­nit cu mîncarea luată proaspăt de la Carre­four și Ionuț a încins grătarul în­că de la amiază, suficient de de­vre­me ca masa de prînz să fie gata seara.

Cum vremea nu a permis un gră­tar în aer liber, ne-am retras către o pen­siune care a fost de acord să ne pri­mească. „Urcați mesele de jos da­că aveți nevoie, scaune sînt deja, și da­că mai aveți nevoie de ceva îmi spu­neți și vă ajut.”, își semna gazda con­damnarea la o noapte fără somn. Bi­ne că a aflat tîrziu că cele șapte ca­me­re închiriate pentru cei care ur­mau să cedeze, de somn în principiu, e­rau destinate pentru aproape 30 de oa­meni. Și mai bine că nu a întrebat ce facem cu 40 de sticle de vin de Cot­nari, pe lîngă zecile de doze de be­re și țuica de cazan deghizată în sti­cle de apă plată.

Lupta pentru mîncare s-a terminat odată cu pornirea muzicii, de at­mos­feră ocupîndu-se cele două „koukla” (păpuși), Cristina și Sandi, iar Andrei mișuna între sala de pe­tre­cere, grătar, camere și recepție, în­cer­cînd să prevină orice ne-ar fi pus să plătim daune ulterior. „Un polițist, trei mafioți, un primar, un demon, un doctor și cinci ce­tă­țeni. Suntem 13 în total, și am să fiu eu povestitorul.”, a încercat să ex­pli­ce Șerban pe scurt jocul de Mafia ce­lor care mai erau suficient de alerți în­cît să formeze un cerc. În paralel, Paul reproducea la chitară cîntecele hai­ducilor de altă dată.

Rătăcit prin toată amețeala, Ro­bert și-a luat în față o pungă mare cu alu­ne și două beri, și a încercat să ur­mă­rească în același timp jocul de mim, mafia și mini-concertul lui Pa­ul. După jumătate de ora însă, l-au gă­sit băieții adormit pe masă, doborît de atenția pe care trebuia să o depună cînd afară crăpa de zi și el nu dormise de­loc.

Spiritele s-au calmat treptat, de­za­măgirea din final fiind doar a lui Pa­ul, căruia domnișoarele îi refuzau fie­care provocare cînd sticla se oprea din învîrtit în dreptul lui. Dilema se­rii a rămas însă a Ralucăi, care nu a în­țeles nici pînă astăzi „de ce e atîta nevoie de bărbați în lumea asta”.

Cătălin HOPULELE

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top