Dilema hyperformelor

Șoc-șoc-groază! Niciun comentariu la Dilema hyperformelor 2

Ideal, cînd mergi în club, este să te nimerești la masa petre­căre­ți­lor. Mai amuzant, însă, e să stai în preajma cîrcotașilor convinși, deveniți filosofi.

În Club Motor, din Tudor Vla­dimirescu, ringul este încă pus­tiu. Încadrat de două platforme ro­tunde din care se înalță cîte o ba­ră de dans, Dj-ul mixează ulti­me­le hi­tu­ri ale anului fără prea mare succes. Nici nu-i de mirare – la me­sele din sticlă răsfirate pe două etaje încă se mai comandă curaj la pahar. Doar două fete rotunjoare s-au în­cu­me­tat să urce pe ring și să do­ve­dească lumii că formele condimentează miș­­că­rile melodioase.

Rin­gul se umple încet de personaje care mai de care mai haioase.

Unii le admiră curajul; băieții de la masa de lîngă se întreabă cum de le țin tocurile. Ei privesc fas­ci­na­ți întregul spectacol, apoi întorc privirile unul spre celălalt și izbucnesc în rîs. Nu țin să-și dovedească pro­priile abilități, ci să urmărească un spectacol cu iz de comedie.

Dar cele două reușesc, prin de­z­in­voltura lor, să spargă gheața. Rin­gul se umple încet de personaje care mai de care mai haioase. Un bă­iat timid, în tricou alb, pare ex­ta­zi­at că a găsit o fată care să-i accep­te invitația la dans. Nu se mai în­cu­me­tă să-i dea drumul la mînă sau să-și dezlipească privirea de la ea nici în mijlocul piruetelor, chiar cu riscul de a-i pune piedică.

Înainte de miezul nopții, o mi­reasă micuță își face apariția cu în­tregul alai de cameramani și nun­tași. Pe lîngă domnișoarele de o­noa­re cu tocuri interminabile, pare o figurină care a evadat de pe propriul tort de nuntă. Dj-ul îi dedică melodia „Love and marriage” („Iu­bire și căsnicie”) a lui Frank Sina­­tra, care ia în curînd o neașteptată turnură techno. Inspirat, un nuntaș ridică mireasa în aer și o așează înapoi la locul ei, pe platforma ca un tort. Dar alaiul se retrage și bara de dans rămîne la discreția a trei fete care luptă pentru supremație. Una dintre ele și-a luat paharul du­pă ea, pe care îl păzește cu sfin­țe­nie.

Băieții au observat-o deja și îi dezbat dimensiunile. Concluzia e cla­ră: atîta timp cît formele sînt în 3D și nu în 2D, primește aprobarea lor. „Ce-ați zice de unul în 4D, niște hyperforme?”, întreabă un altul. Băieții tac și își pun imagina­ția la treabă.

Anca MATCOVSCHI

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top