Se poartă gay

Punctul pe VIP Niciun comentariu la Se poartă gay 7

Da­că vă gîndeați că „Fatal Attrac­­tion” a fost punctul culminant al aparițiilor lui Michael Douglas, ei bine nu. Semi-dez­bră­cat pe mari­le ecrane nu înseamnă foarte mult, judecînd după ur­mă­to­rul rol interpretat de artist. Și poate că acum tandrețea și afecțiunea pe care le re­găsim în film ne vor uimi, pentru că nu și le va manifesta nici față de Glenn Close, nici față de Anne Archer, fericitul fiind Matt Da­mon, în rolul lui Scott Thor­sen, iubitul protagonistului.

Și dacă vă surprinde să citiți as­ta, nici o problemă! Matt Damon însuși a rămas la fel de uimit, de­clarînd amuzat: „Niciodată nu am crezut că voi ajunge să îl sărut pe Michael Douglas!” Dar, la fel ca  el, ne vom obișnui, scenariul anun­țîn­du-se cu multe astfel de mo­men­te. Douglas însă este cel care pare să fi acceptat primul provocarea, fiind chiar încîntat de ideea extravagan­ței rolului și de prilejul de a se trans­pune în personaj.

În regia lui Steven Soderbergh și cu Richard Lagravense sce­no­graf, filmul se anunță a trata viața ce­lui mai bine plătit entertainer din deceniile ’50 – ’70 și relația cu iubitul său mult mai tînăr, care va ajunge inclusiv să îl dea în judecată, în final Liberace murind de SIDA.

Cunoscut pentru multiplele teh­­nici de personalizare a spectaco­le­lor sale, Liberace este cel care termina un concert de pian, nu prin mo­mente de aplauze, ci prin a in­vita spectatorii pe scenă să îi ia au­tografe. Să îl îmbrățiseze și să îl tra­teze ca pe unul de-ai lor, fără să țină cont că el cîștiga peste cinci­zeci de mii de dolari pe săptămînă și era faimos.

Cu un buget mai mult decît per­misiv, producția va reda chiar secvențe din spectaculoasele apa­ri­ții ale excentricului cîntăreț, pla­sînd acțiunea într-o perioadă imediată jumătății de secol XX și re­în­cercînd atmosfera timpului.

Cei doi actori au început să glu­mească pe tema rolurilor pe care le vor juca imediat după anunțarea scenariului, de menționat fiind re­plica cu care Douglas îl ta­chi­nea­ză pe Damon: „Să nu uiți să aduci balsam de buze!”

Și uite-așa o să avem în viitorul cît mai apropiat discriminare pe bază rasială doar în cărți. Sau și în filme. Și asta pentru că nu am putea lupta mai eficient împotriva discriminării decît încercînd să vedem ce simt cei discriminați. Cît despre noi, le urăm succes pe platou și la cît mai multe duble!

Livia – Elena RUSU

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top