Corpul, cea mai de preț avere

Punctul pe VIP Niciun comentariu la Corpul, cea mai de preț avere 13
david beckham

Spre deosebire de starurile de la noi din țară care investesc în propria imagine, vedetele din străinătate pre­feră să își asigure diferite părți ale corpului. Jennifer Lopez și-a asigurat fundul, iar Tina Turner pici­oa­rele,  în caz de accident sau orice fel de alt eveniment neașteptat, au certitu­di­nea, pe baza polițelor de asigura­re, că acea parte din corp este asi­gu­ra­tă.

Fotbalistul David Beckham a în­cheiat o asigurare de 100 de milioane de lire sterline prin care îi sînt ga­rantate cele zece degete de la pici­oa­re în caz de accident sau de mutila­re, asta datorită faptului că o parte dintre veniturile acestuia provin din propria imagine.

Prima celebritate care și-a asi­gu­rat o parte din corp a fost comediantul Ben Turpin în 1923, care în ciuda faptului că suferea de strabism, lucru care i-a adus mai multe avan­taje, după cum scria ziarul Time la acea vreme, a preferat să-și asigure ochii cu 100.000 de dolari, în loc să-și rezolve problema optică. Pe lîngă de­cizia ciudată a actorului Turpin, ju­cătorul australian de cricket Merv Hughes a ales să-și asigure mus­ta­ța arcuită cu 370.000 de dolari, iar una dintre asigurările neobișnuite a fost făcută de criticul culinar E­gon Ronay. Acesta și-a pus garanție pe papilele gustative pentru 250.000 de lire, imediat după publicarea pri­mului ghid de restaurante în 1957.

Cu toate că fenomenul a deve­nit unul cunoscut în rîndul monde­ni­tă­ților și nu mai pare atît de ieșit din co­mun, cîntărețul britanic Tom Jo­nes iese din tipar prin asigurarea pă­ru­lui de pe piept. Ca urmare a dis­cu­țiilor purtate cu firma de asi­gu­rări, aceasta a decis 3,5 milioane de lire sterline să încheie un contract cu ar­tistul, și astfel, firele de păr de pe zo­na abdominală a actorului au fost evaluate la 3,5 milioane de lire sterline. Deși moda apărută între ve­detele internaționale poate fi pri­vi­tă cu ochi critici, acestea nu par să fie deranjate atît timp cît corpul lor es­te mai valoros și decît o casă.

Autor:

Simona POPA

Mă conformez principiului „dacă nu riști nu cîștigi”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top