La cratiță doar cu diplomă

Punctul pe VIP Niciun comentariu la La cratiță doar cu diplomă 30
Gwyneth Paltrow

Dorința actriței Gwyneth Paltrow să lucreze ca editor-invitat pe blogul culinar Yahoo! nu a putut fi îndeplinită. Directorul Marissa Ma­yer i-a refuzat acesteia colabora­rea pe motiv că nu deține o diplomă uni­versitară, chiar dacă aceasta este au­toarea unor cărți de bucate deve­nite bestseller în America și deține blogul de lifestyle popular numit GOOP. Marissa Mayer este în proces de remordenizare a grupului Ya­hoo! și una dintre condițiile acesteia es­te ca toți colaboratorii să aibă o di­plo­mă universitară.

Pasiunea actriței pentru gătit es­te renumită și a fost moștenită de la tatăl ei, regizorul Bruce Paltrow, iar schimbarea stilului ei de viață și a dietei s-au produs în urma lup­tei tatălui ei cu cancerul. Actriței îi plă­cea mult să gătească și la început scria rețete pe blogul ei pentru ca mai apoi aceasta să publice două cărți de bucate. Cît despre rețetele din căr­ți, pentru unii critici, acestea nu sînt chiar atît de apreciate pentru că, du­pă cum spun ei, prin intermediul acestora actrița s-a dovedit a fi o bu­cătăreasă nu chiar atît de in­s­pi­ra­tă.

Unii utilizatori ai rețelelor socia­le au criticat vehement această decizie a Marissei dînd „mult-utili­za­tele” exemple ale unor oameni de suc­ces și care au ajuns astfel nu cu ajutorul universității, ci renunțînd la ea. Printre exemplele evocate se af­lă Steve Jobs, Bill Gates și Mark Zuckenberg. Actrița este com­pa­ra­tă cu aceste cazuri deoarece Gwy­neth Paltrow a studiat și ea cîteva semestre la Universitatea California din Santa Barbara, însă s-a ret­ras de la universitate pentru a-și înce­pe cariera de actriță care i-a adus în timp premiul Oscar la categoria „cea mai bună artistă în rol principal”. Însă Marissa Mayer își desfășoară acti­vi­tatea după niște reguli stricte și astfel actrița nu este compatibilă cu aces­tea, chiar dacă pentru pasiu­nea sa pentru gătit a renunțat chiar și la scenă. Măcar va rămîne cu un stil de viață mai sănătos.

Autor:

Liza CÎRJĂ

Colaborator la „Opinia studențească", masterand la Departamentul de Jurnalism și Științe ale Comunicării.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top