Răsfăț învelit în vin și afine

Localul Troian Niciun comentariu la Răsfăț învelit în vin și afine 23

Dacă cei mai buni papanași ar a­vea gură să strige, ar putea să spu­nă tuturor că pot fi găsiți și savu­rați pe strada Nicolae Gane, între Casa de Cultură a Studenților și Am­bulatoriul Spitalului „Sf. Spiridon”, la Bistro Felix. Chiar dacă por­ția nu este foarte mare și nu arată ca o căpiță înaltă formată din două inele de gogoși suprapuse la care se adaugă și un moț în frunte, cei trei papanași de casă făcuți din brînză și nu doar din aluat, scăldați în dul­ceață de afine și cu smîntînă topită deasupra sînt un răsfaț numai bun pentru zilele de vară. Îi poți servi pe terasa care ziua seamănă cu o frîn­tură de grădină, iar noaptea cu un loc în care relaxarea și-a găsit cul­cuș, efect creat de beculețele colorate de deasupra cupolei făcute din lemn.

Dacă însă ți se pare că primă­va­ra nu este destul de călduroasă pen­tru a sta la terasă, poți merge în interiorul restaurantului, care este o combinație între modern și elemen­te artistice. Acolo te vei afunda cu siguranță în canapelele pe care poți sta leneș în timp ce asculți muzică chill și hituri jazz reinterpretate, melodii care sînt de pe un laptop pe care este deschis youtube-ul și pe lîngă care treci în drum spre ba­ie, îndemnîndu-te parcă să îți a­legi ce să asculți. Pereții sînt făcuți pe alocuri din bucăți cubice de lemn, imperfecte ca mărime și formă, iar din tavan atîrnă o inimă mare, ro­șie, care are în interior plante agă­ță­toare. Pentru ca răsfățul să fie și mai mare, vinul la pahar pe care îl poți servi este cel de Budureasca, rose, alb sau roșu, care are un gust plă­cut, ușor dulceag, chiar dacă este demi­sec. Dacă se întîmplă ca prînzul să te prindă pe străduța liniștită și izo­lată de aglomerația orașului, după ora 12.00 și pînă la 16.00, poți servi meniul zilei, format dintr-o ciorbă sau supă-cremă, un fel principal „in­spirat” și un „desert delicios”, care este altul în fiecare zi, cu 23 de lei. Da­că ești norocos, la felul I poți ni­meri în ziua în care se servesc clă­ti­te gratinate cu piept de pui, cașca­val și ciuperci, ruladă de pui cu sos blue cheese și garnitură de orez sau cotlet cu sos de muștar, cartofi copți și salată de varză. După ce ai trecut prin toate aceste etape, îți dai seama de ce sub inscripția Bistro Fe­lix de la intrare stă scris „Good Food, Good Mood”.

Autor:

Mădălina OLARIU

Secretar general de redacție Opinia studențească, student în anul I master la Departamentul de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la UAIC.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top