Exact la timp pentru o cafea

Localul Troian Niciun comentariu la Exact la timp pentru o cafea 14

Pe Bulevardul Ștefan cel Mare, alături de sunetul roților ce se rostogolesc de pe-o bucată de piatră cu­bică pe alta, se află un loc dedicat re­laxării. Cafeneaua In Time se ascun­de în spatele geamurilor încadrate de lemn vopsit într-o nuanță pentru care n-ai nicio denumire. Ori o fi verde-albăstrui, ori o fi albastru-verzui, asta nici nu mai contează pentru că imedait ce treci pragul dai cu ochii de uriașul cadran din pere­te ce te face să uiți de lumea de du­pă paravanul de sticlă. După cum era de așteptat chiar din denumi­rea barului, pereții sînt împodo­bi­ți cu diverse ceasuri, de la deșteptă­toa­re și ceas cu pendul, pînă la cea­suri cu cuc ce te fac să te tolănești în canapeaua moale și să te relaxezi în fața unei cești de ceai negru la 7 lei sau a unei căni de Cappuccino la 8 lei și să aștepți să se facă fix. Încă­perea micuță umplută elegant cu mese și scaune de lemn seamănă cu atelierul unei ceasorincar. Pe lîn­gă cadranele ce se văd în vitrina de sub bar, pe ici pe colo mai sînt prin­se și mecanisme formate din roți din­țate de toate mărimile, iar une­le au atașate limbi de ceas. Pe-o nop­tieră stă așezat un obiect din niște țevi înguste care are atașat un bec și-un alt cadru de ceas, dar care sea­mănă cu un contor. Din tavan atîr­nă o grindă de lemn, vopsită în ace­eași culoare incertă. În jurul acesteia sînt încolăcite cabluri cu ajuto­rul cărora stau spînzurate cîteva becuri fără abajur.

În serile călduroase ușile se des­chid larg permițîndu-ți să vezi agi­tația străzii ca într-o ramă de ta­blou. Dacă vrei să revii la viața de zi cu zi, dar totuși să rămîi prins în bula atemporală din bar, poți să-ți iei limonada la 9 lei și să-ți con­tinui relaxarea pe pervazul din fa­ța cafenelei. Muzica ce vine din bo­xele conectate la o tabletă com­ple­tează atmosfera contrastantă dintre vechi adaptat la timpuri noi. Po­zele îngălbenite de pe pereți stau a­lături de niște cărți care construiesc rafturile, în loc să fie invers. Cu vo­cea lui Boy George ce acoperă motoarele mașinilor din stradă, și cu ochii ațintiți asupra unui cotor de carte pe care scrie „Jules Verne”, te întrebi dacă în submarinul Nautilius, căpitanul Nemo avea la fel de multe cadrane de ceas.

Autor:

Sabina-Maria Nica

Colaborator al Opiniei Studențești, studentă în anul I la Catedra de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top