Armatele coastelor

Localul Troian Niciun comentariu la Armatele coastelor 19

„Firestarters” au o culoare ro­șu intens, dată de boia, dar și de cu­loarea cărnii de porc și a sosului în care a stat carnea la cuptor. „Dan­gerous dive” sînt scăldate în sos de bere, „Krantz Ribs” au un gust plăcut de usturoi, „The long saw” sînt ca un nai lung, la porția mare spui c-ar fi chiar o orgă tăiată cu fierăstrăul la mijloc. Coastele de la Fireribs sînt o alternativă pentru pasionați, fascinați și pentru cei care n-au răbdare să le dichisească 3-4 ore la cuptor, acasă. Dar nu sînt o variantă pentru o masă zilnică, de prînz sau de seară, în oraș. Un bărbat bine mănîncă măcar de două ori dintr-o porție mare, iar o stu­den­tă trasă prin inel nu mai are ne­vo­ie de pachet o săptămînă de-acasă.

Dar pe cît îți umplu stomacul, pe-atît se golește portofelul. Trei dintre cele patru tipuri de coaste, porții mari, sînt 62 de lei, iar trei din­tre cele mici 49 de lei. Doar Krantz Ribs sînt 53 de lei porția mare și 42 de lei porția mică. Bun, mănînci pe săturate de banii ăștia, că pe lîngă coaste mai primești și-o por­ție mare de cartofi, sosurile lor, chifle și unele au și murături, dar nu-i me­niu pentru studenți decît o dată la cîteva luni, cînd intră bursa.

În rest, localul aflat în Buc­și­nes­cu, o stație de tramvai înainte de Tudor, e amenajat drăguț, într-un stil oarecum western, gîndit în spe­cial pentru grupuri de patru, șase, chiar opt persoane care să vină să mănînce și să petreacă timp acolo, deși există și un sistem de livrări pus la punct din 2016. Nu prea exis­tă intimitate, geamurile mari și așezarea meselor te cam expun ca-n vitrină pentru toți trecătorii, mai ales că în zona respectivă nu mai sînt în apropiere nici măcar magazine care să aibă firmele luminate.

Fireribs nu are însă doar coas­te, ci o selecție mare de burgeri, de la 18 la 24 de lei, și o combinație de produse din carne de pui tip fast food, de la aripioare picante sau crispy la „popcorn chicken”. Exis­tă o selecție foarte mare de sosuri, dulci sau picante, după gust, mai multe chiar decît selecția de bere și sucuri laolaltă. Dar dacă vrei coaste, ai avantajul că le primești și repede. Cum pregătirea lor du­rea­ză foarte mult, ele sînt pregătite din timp la cuptor și din momentul comenzii pînă cînd le primești la masă durează, practic, mai mult să se facă o tură de cartofi, dacă nu cumva-s gata și ăia deja.

Autor:

Cătălin Hopulele

Director la Opinia studențească, reporter Ziarul de Iași.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top