Un bănuț pentru pisicuţa mea, vă rog

Pastila de după Niciun comentariu despre Un bănuț pentru pisicuţa mea, vă rog 6
Un bănuț pentru pisicuţa mea, vă rog

– Ș-adică – de ce nu te-ai putut duce pe Silvestru ieri noapte? Că trafic era. Am numărat cinci tiruri, cinșpe ma­­șini și vreo doi-trei motocicliști. Ei, da, mai era și u­nul cu căruța. Daʼ ăla ce ban să-ți dea? – că-i mai sărac de­cît tine. În ritmul ăsta, mai bine te trimit înapoi să-mi recuperez banii pe tine. Ești degeaba, fă! Sau preferi la bordel?
– La bordel mai bine, domnuʼ.

***

– Ok. Deci aveți situația asta. Trebuie s-o analizați din punct de vedere economic, că doar economie stu­diați. Prima linie de dialog e a peștelui, a doua a pros­tituatei. Vreau un plan financiar, costuri estimative. Intră aici: o dată femeia, fata – vai de capul ei, mîncarea, farduri și pudre, ruj, neglijéurile, tocuri poate, nu știu, vedeți și voi. Aveți de făcut comparații, o listă de pre­țuri și-un plan pentru cazul în care ajunge la bordel.

Profesoara care a vorbit are ceva bizar. Se spune des­pre ea că are o cărticică veche din care citește cuvinte latinești în preajma oamenilor care vor să moară cît mai repede, dar nu-și găsesc liniștea și lîncezesc, fără spe­ranță, în scaune cu rotile sau saltele din paie. Umblă într-o haină de culoare neagră, locuiește în cimitir și sin­gurul motiv pentru care este profesoară e că prostituata de mai sus ar fi mă-sa; se tot gîndește c-o să afle mai multe despre ea, în felul ăsta. Numele profei ar fi Anne și s-ar fi născut în urma unui viol, într-o baracă, unde o țigancă i-a cîntat maică-sii cîntece de prohod cît era în travaliu. Anne, cînd s-a născut, avea patru în­sem­ne – N, E, S, V, punctele cardinale; era ca o busolă vie. N în frunte, un S pe care-l observai numai cînd își ți­nea picioarele lipite, E pe degetul mijlociu de la mîna stîn­gă și un V pe degetul mijlociu de la mîna dreaptă. Ți­gan­ca, cînd a văzut, și-a frecat palmele cum fac muștele cînd ți se plimbă pe mînă, s-a uitat la bebeluș cu o pă­re­re de rău mimată și i-a zis prostituatei că trebuie lepădată, că nu-i lucru curat acolo. Aia a răsuflat ușurată, că și-așa n-avea cum s-o păstreze. Cînd să plece, țiganca îi zice – „un sou pour mon chat, s`il vous plaît” (un bănuț pentru pisicuța mea, vă rog).

Articole similare:

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top