Șotron

Pastila de după Niciun comentariu despre Șotron 5

Când eram la grădiniță, jocul meu preferat era șotronul. Îmi plă­cea să desenez liniile jocului pe as­falt, mă străduiam să le trasez cât mai drept, apăsam bucata de cretă atât de tare pe suprafața pe care de­­senam încât după o ploaie de­se­nul era încă vizibil. Găseam pietricele cât mai frumoase pe care să le a­runc în pătratele atent conturate. Să­ream într-un picior cu atât de multă bu­curie și nu atingeam niciodată pă­mîntul cu celălalt. Acum am crescut, dar șotronul a rămas, în conti­nuare ceva care-mi amintește că am rămas copil pentru că, indiferent de ceea ce port, indiferent că sunt în­căl­țată cu tocuri sau cu pantofi sport, de fiecare dată când văd un șotron țopăi zîmbind până la ca­pă­tul aces­tuia.

Tot șotronul este cel care-mi dă speranță și mă face să-mi zdrun­cin bine prietenii și să le spun, cît de ta­re pot „Aha, vedeți? Dovada copi­lă­riei este chiar sub nasul vos­tru! Nu-i vina mea că voi o igno­rați.” Jo­curile n-au dispărut, n-au fost ui­ta­­te, au fost doar transforma­te, adap­tate de către copiii care sînt nevoiți să trăiască într-o societate „mo­der­nă”. Atunci când tehnologia re­pre­zintă o parte din noi, atun­ci când se spune despre telefon că ar fi „o pre­lungire a mîinii”, cum am putea să le cerem copiilor să nu-și mai des­car­ce zeci de jocuri pe gadget-urile lor, ci să iasă și să-și fa­că zeci de prie­teni cu ajutorul că­ro­ra să invente­ze jocuri pe care să le joace pînă tîr­ziu în noapte?

Copiii au uitat să se joace așa cum obișnuiam noi să o facem, în­să n-au uitat de jocurile noastre, și, mai important, n-au uitat să fie co­pii. Încă țipă, încă rîd, încă au ju­că­rii, încă ies în parcuri cu bicicle­te sau role și în­că aleargă după bu­ni­cii lor atunci cînd aceștia ies să se plimbe cu ei.

de Claudia PINCOVSKI

Articole similare:

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top