Jucăria mea preferată e tableta

Pastila de după Niciun comentariu despre Jucăria mea preferată e tableta 6

Iuliana, colega mea de cameră, îmi povestește în fie­care săptămînă despre copiii ei cărora le predă germa­nă de două ori pe săptămînă. Ultima dată au vorbit des­pre jucăria preferată, iar jumătate dintre cei 12 copii au spus că ei petrec cel mai mult în compania tabletei sau a smartphoneului. A fost nevoie de vreo două mi­nu­te de negocieri pentru a reuși să enumere o minge, o pă­pușă și un trenuleț.

***

Învîrteam cu mixerul în crema pentru prăjitură, în timp ce mama îmi povestea despre ziua ei, despre hîrțo­găraia pe care trebuie să o facă pentru a nu-și pierde pos­tul de cadru didactic. După ce mi-a enumerat toate do­sarele pline de dosărele mai mici pe care le-a finalizat săp­tămîna trecută, mi-a spus că are foarte multe idei de activități pentru cei mici. Are vreo 20 de tab-uri des­chi­se în browser-ul de Internet. Orice joc interesant gă­seș­te, îl adaptează pentru vîrsta copiilor de doi-cinci ani. Însă a spus că s-a oprit din desfășurat activități vine­rea trecută, cînd și-a dat seama că puștii nu mai știu să se joa­ce. „Pot să le dau de scris și colorat toată ziua, să le pun filme pe calculator, nimeni nu îmi va aminti ceva de joacă”, mi s-a plîns în timp ce a presărat în bol și ul­tima lingură de zahăr. Așa că vineri dimineață a răs­turnat lăzile de jucării pe covor și a început să se joa­ce cu ei. Au folosit cuburi de lemn să construiască case, din lego au realizat trenulețe, păpușile au primit nu­me, iar băieții au făcut garaje pentru mașini.

***

Cînd eram eu la grădiniță, băieții mai mari din gru­­pă se grăbeau să ajungă primii în sala de clasă pentru a pune stăpînire pe sertarul cu piese de lemn. În fața du­lapului cu veselă era mereu coadă, iar între fete era me­reu o concurență cine știe să gătească mai multe fe­luri de prăjituri și ciorbe. Sfîrșeam prin a strînge jucăriile îm­preună și a le ascunde prin cutiile mari de lemn, să știm doar noi unde putem găsi în următoarea zi jocul pre­ferat.

Articole similare:

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top