Fără cîini la felul principal!

Pastila de după Niciun comentariu despre Fără cîini la felul principal! 6
Fără cîini la felul principal!

Eram prin clasa a şaptea cînd am în­ceput să mă uit aproape în fiecare zi la vi­deoclipuri cu și des­pre animale. De la pisici pufoase, la urși griz­zly fioroşi, dar care e­rau dresați pre­cum nişte căţei să răs­pun­dă la di­fe­rite comenzi, să cîn­te la nu mai ştiu ce instrumente sau să stea frumos pe scaun. Mă ui­tam destul de des şi la lucruri mai se­rioase, cum erau emisiunile în ca­re veterinarii sal­vau animalele găsite pe stradă şi le gă­seau noi stăpîni. Ţin minte că prin marea asta de fil­mu­le­țe am dat peste ceva ce m-a şocat, am văzut cum oamenii maltratau animalele, fără niciun pic de milă, doar ca să mai facă un gu­ler de blană sau să le mănînce. Îmi amintesc că mă apucase şi plînsul.

Atunci am aflat că în China, cîi­nii vagabonzi erau luați de pe stra­dă și duși undeva, într-un fel de mă­celărie mizerabilă, unde li se jupea pielea pe viu de pe ei, urmînd să le fie folosită carnea la gătit. Cre­dea­m că toată chestia asta, cum că asia­ti­cii ar mînca animale de companie, și nu numai, era doar o legendă. Spe­ram să fie așa, de aia nici nu am vrut să mă interesez prea în detaliu despre aceste lucruri care păreau i­reale la momentul acela.

După ce am căutat articole pe te­ma asta să văd dacă se ia atitudine sau nu, sau e o chestie normală, com­parabilă cu aruncatul gunoiului la coș sau ceva, am dat peste o sumedenie de petiții și m-am bucurat și în­tristat în același timp. Speram să găsesc doar una mare pentru Chi­na, dar ce să vezi? În Vietnam, Fi­li­pi­ne, Coreea de Sud, Nigeria și In­do­ne­sia asta e ceva normal, care se în­tîm­plă și azi. Ba mai mult, am aflat că în A­frica au și un festival numit „Evala Dog Eating”. M-am înscris într-un suflet la toate petițiile posibile în speranța că ceva o să se schimbe. Mi-a plăcut mereu ideea de a participa la petiții. Mă face să mă simt ca parte din ceva în care cred. Mai caut și azi articole și încă mai văd ast­fel de cazuri cu animale maltra­ta­te. Mă-ntorc la Google, caut „thepetitionsite.com” și-mi trec acolo nu­mele, mai donez nişte bani și-apoi aștept ca toate aceste lucruri să ai­bă finalul pe care mi-l doresc.

Elena TANASĂ

Articole similare:

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top