Europa ar putea avea un nou stat: Catalonia

Atitudine, Cap în cap Niciun comentariu despre Europa ar putea avea un nou stat: Catalonia 5
Europa ar putea avea un nou stat: Catalonia

Aproximativ 900 de oameni au fost răniți în timpul referendumului de pe 1 octombrie din regiunea Catalonia din Spania. Atunci, conform autorităților, au votat peste două milioane de cetățeni, iar guvernul local a anunțat ulterior că peste 90% dintre alegători au ales independența. Guvernul Spaniei a catalogat atît rezultatele, cît și referendumul ca fiind ilegale și au cerut catalanilor să dizolve parlamentul din regiune și să convoace alegeri anticipate. Curtea Constituțională spaniolă a suspendat ședința de luni a parlamentului catalan întrucît, în timpul acesteia, ar fi urmat să se citească Declarația de Independență.

Text de Ionuț TEODERAȘCU | Spania, în pragul unui război civil
Text de Anastasia CONDRUC | Țară, țară, nu mai vrem ostași!

Sursă foto: america.aljazeera.com

Articole similare:

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top