Udrea, 6 ani de proces, 6 ani de închisoare

Cap în cap Niciun comentariu despre Udrea, 6 ani de proces, 6 ani de închisoare 12
Udrea 6 ani de proces, 6 ani de închisoare

Elena Udrea, fostul ministru al Turismului, a fost condamnată pe 28 martie la șase ani de închisoare cu executara pentru infracțiuni de luare de mită și abuz în serviciu, avînd, de altfel, cea mai mare pedeapsă dintre cele opt persoane acuzate în dosarul „Gala Bute”. De asemenea, aceasta va fi nevoită să plătească pe lîngă cheltuielile de judecată, 900.000 de euro către doi dintre martorii din dosar și opt milioane de lei către Autoritatea pentru Turism. „Bătălia este pe viață și pe moarte, eu nu merg la pușcărie”, spunea fostul ministru al Turismului, după aflarea sentinței, la postul de televiziune România TV. Rudel Obreja, fostul președinte al Federației Române de Box, cel care a luat parte la organizarea galei în care a jucat Lucian Bute, a primit cinci ani de închisoare cu executare pentru luare de mită și evaziune fiscală. Sentințele nu sînt definitive.

Ionuț Teoderașcu | „Gala Bute”, o anchetă de la jurnaliști de la procurori
Sorin AVRAM, jurnalist freelancer | Elena, fă-te că boxezi!

Sursă foto: www.cotidianul.ro

Articole similare:

Autor:

Ionuț Teoderașcu

Prefer să fac ultimele editări la un reportaj atunci cînd lângă mine ies vibrînd aburii dintr-o ceașcă de ceai negru. Mi-aș dori să trăiesc, cel puțin pentru o zi, într-o lume veche: cu stilou și foaie, cu scrisori, cu întîlniri neplanificate și fără tehnologie, dar deocamdată, viața ne fugărește de la un text la altul, gadgeturile ne ajută, apoi ne stresează și scrisorile sosesc online. La un moment dat, cer pauză din toată această agitație și îmi fac ceaiul despre care vorbeam, unul negru care îmi dă energie și-mi lasă ochii deschiși.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top