10.000 de elevi s-au interesat la Iași de ofertele universităților din străinătate

Academia de gardă Niciun comentariu la 10.000 de elevi s-au interesat la Iași de ofertele universităților din străinătate 11
10.000 de elevi s-au interesat la Iași de ofertele universităților din străinătate

La Iași, pe 12 octombrie, s-a des­fă­șu­rat cea de-a XXI-a ediție a celui mai mare tîrg internațional de universități din Sud-Estul Europei, The Romanian International University Fair (RIUF). Peste 10.000 de liceeni și studenți au încercat să afle informații de la cele 50 de universități din țări precum Marea Britanie, Olanda sau Danemarca. Vizi­tatorii au participat la cele șase seminarii și prezentări susținute de repre­zen­tații universităților și de con­sul­tan­ții educaționali și s-au înscris pe listele acestora pentru a putea fi contactați ulterior. „Ne-am așteptat la un număr atît de mare pentru că am avut foarte mulți înscriși pe site. Avînd în vedere și ediția trecută din Iași, unde nu­mă­rul de vizitatori a fost copleșitor, la fel cred­eam că va fi și pentru această ediție”, a declarat Alina Cojocaru, consultant Edmundo și organizator al RIUF.

Cele mai populare destinații

Po­tri­vit organizatorilor, cele mai populare destinații în ceea ce privește stu­diul rămîn în continuare Marea Britanie, Olanda, Danemarca și Suedia, deoa­re­ce există facilități precum posibilitatea de împrumut pentru taxe­le de șco­la­ri­zare sau gratuitatea în­vă­țămîntului su­perior. „Am venit cu gîndul de a face o facultate în Ro­mâ­nia și am căutat standuri, dar nu mi s-a părut suficient de diversificat. Tîrgul se putea organiza și mai bine, este foarte multă aglomerație și cozi lungi, dar nu este neapărat o prob­le­mă pentru că lumea este interesată și este logic să se facă cozi. Cred că trebuia să se limiteze numărul de vizitatori”, a declarat Crina Nistor, elevă la Co­le­gi­ul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” din Bîrlad.

Din România, în cadrul tîrgului au fost prezente Univer­sitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, Universitatea din București, Universitatea Ro­mâno-Americană și The Entrepreneurship Academy. Ofer­ta eve­ni­men­tu­lui cu­prindea infor­mații referitoare la peste 4.500 de programe de licență, mas­ter sau doctorat din peste zece domenii diferite precum arte, drept, informatică, management turistic sau medicină.

În cele 20 de ediții anterioare, la Iași, au participat peste 200.000 de vizi­tatori. Tîrgul s-a desfășurat și în Bu­cu­rești, în perioada 7 – 8 octombrie, și în Timișoara, pe 10 octombrie.

Autor:

Ionuț Teoderașcu

Prefer să fac ultimele editări la un reportaj atunci cînd lângă mine ies vibrînd aburii dintr-o ceașcă de ceai negru. Mi-aș dori să trăiesc, cel puțin pentru o zi, într-o lume veche: cu stilou și foaie, cu scrisori, cu întîlniri neplanificate și fără tehnologie, dar deocamdată, viața ne fugărește de la un text la altul, gadgeturile ne ajută, apoi ne stresează și scrisorile sosesc online. La un moment dat, cer pauză din toată această agitație și îmi fac ceaiul despre care vorbeam, unul negru care îmi dă energie și-mi lasă ochii deschiși.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top