Studențiada și UNIFEST scot studenții din casă

Academia de gardă Niciun comentariu la Studențiada și UNIFEST scot studenții din casă 15
Studențiada și UNIFEST scot studenții din casă

În luna noiembrie, la Iași se des­fă­șoa­­ră festivalurile Studențida și UNIFEST. Aces­­tea au loc în fiecare an simultan în mai mul­te centre universitare din țară, în spațiul ie­șean, fiind organizate de stu­den­ți vo­luntari. Primul festival care a început în luna no­­iembrie la Iași este Studențiada. Aces­ta es­te organizat de Uniunea Națională a Stu­­denților din România și se des­fă­șoa­ră în perioada 1-8 noiembrie. Festivalul a de­butat marți, 1 noiembrie, cu o proiecție de filme, prin care tinerii au dorit să mai a­tra­gă­ o dată atenția asupra problemelor din mediul universitar.

Miercuri, studenții au par­ticipat la un spectacol de teatru al tru­pei „Idiot”, care s-a jucat pe scena Casei de Cultură a Stu­denților, iar joi, Crucea Ro­și­e a organizat un workshop despre tehnicile de prim ajutor. Vineri s-au realizat simultan pro­iec­ții de filme în universitățile ie­șe­ne, iar în week-end au avut loc două eve­ni­mente, un bal mascat pe tema „Ce­nu­șă­rea­sa” și un spectacol popular cu muzică și dans. Festivalul va continua luni cu o conferință despre dezvoltare per­so­nală, care se va desfășura în Aula Mag­na­ a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC), începînd cu ora 14.00. Marți seară, Studențiada va lua sfîrșit, o­dată cu petrecerea voluntarilor. „Festivalul își propune să angreneze un nu­măr­ cît mai mare de studenți în activități non­formale și puțin ieșite din cotidian pentru a le stimula creativitatea și, bineînțeles, să se distreze, că despre asta e vorba”, a precizat Andrei Gazea, organizator.

Cel de-al doilea festival este UNI­FEST, a cărui ediție se desfășoară anul acesta în perioada 4-14 noiembrie. Este organizat la nivel național de Uniunea Studenților din România, iar organizatorii ieșeni au ho­tă­rît ca a XV-a ediție să cuprindă un singur eveniment pe zi. „Noi am ales să ră­mî­nem la un eveniment pe zi din dorința de a nu încărca programul studenților, pentru că noi sîntem conștienți că ei merg și la fa­cul­tate și au un program și acolo. Am a­les să creem un singur eveniment care să-i a­tragă și să le trezească dorința de a participa, de a fi atît în sală, cît și organizatori”, a declarat Livia Bibire, coordonatoarea fe­s­­tivalului. Festivalul a debutat pe 4 no­iem­brie cu prezentarea voluntarilor, iar sîmbătă a a­vut loc evenimentul „UNIFEST Sport”. Timp de cîteva ore, studenții ie­șeni s-au re­unit la sala de sport din Campusul „Tudor Vladimirescu” pentru a juca șah, table, vo­lei, tenis de masă și badmin­ton.

UNIFEST va conti­nu­­a pî­nă pe 15 no­iem­brie cu mai multe e­ve­ni­mente prin­tre care un spectacol româno-co­ree­an și cu o acti­vitate de plantare de copaci în localitatea Lețcani, județul Iași.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top