„Cuza” are campioni la snowboard și schi

Academia de gardă Niciun comentariu la „Cuza” are campioni la snowboard și schi 7
„Cuza” are campioni la snowboard și schi

Reprezentanții Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) au ocupat locurile I, II, III și IV la Campionatul Național Universitar de Schi și Snowboard care a avut loc la Poiana Brașov în zilele de 5 și 6 martie. Astfel, UAIC a obținut locul trei pe centre universitare.

Lotul a fost alcătuit din studenți la Facultatea de Educație Fizică și Sport de la UAIC. Bogdan Breană, student în anul I la master, specializarea „Kinetoterapia în traumatologia sportivă” a ocupat locul I la snowboard, iar colegul său Alexandru Câtea a ocupat locul III. Locul II al aceleiași categorii a fost ocupat de către Emil Tiba, student în anul I la master, specializarea „Activități sportive de timp liber și sporturi extreme”, urmat de Ionuț Cojoc, student în anul II licență, specializarea „Educație fizică și sportivă”, care s-a poziționat pe locul VI la categoria schi alpin.

„Din partea UAIC au participat patru studenți și toți au fost premiați. Am participat anul acesta pentru prima dată deoarece acum am considerat că este momentul oportun din punct de vedere al antrenamentului. Aceștia s-au pregătit în timpul cursului de schi și snowboard, care se desfășoară la Vatra Dornei în fiecare an și, fiind din ani mai mari, au beneficiat de mai multe ore de pregătire pentru aceste două categorii de sport”, a declarat conf.univ.dr. Adrian Cojocariu, coordonator al delegației UAIC la Campionatul Național Universitar de Schi și Snowboard. Acesta a mai adăugat că schiul are o popularitate mai mare în România și sînt mai multe investiții comparativ cu snowboardul.

Delegația de la Iași a fost însoțită și de celălalt coordonator, lect. univ. dr. Alexandru Oprean. Campionatul de anul acesta a adunat 64 de participanți din șapte orașe ale României.

Autor:

Elena GUȚANU

Redactor la Opinia studențească, studentă la Departamentul de Jurnalism și Științe ale Comunicării.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top