Zîmbiţi, vă rog!

Pastila de după Niciun comentariu la Zîmbiţi, vă rog! 7
Zîmbiţi, vă rog!

Bucată dintr-un interviu de angajare

– Şi, spuneţi-mi, domnişoară, ce faceţi în timpul li­ber? Cum arată o zi obişnuită din viaţa dumneavoastră?

– Staţi să mă gîndesc. Să luăm ziua de ieri, de e­xem­plu. M-am trezit dimineaţă, pe la vreo 10.00 aşa, am luat telefonul, am făcut o poză, mi-a ieşit bine din pri­ma şi am postat-o, evident, pe Facebook, dar şi pe In­sta. Era foarte frumoasă! Am găsit eu o aplicaţie foarte u­tilă, arăţi în poze machiată, iar tu nu ai niciun strop de fard pe faţă. Nu faceţi mutriţa asta, ştiţi ce greu e să ieşi bine în poze! Ei bine, eu chiar am găsit soluţia. Profil stînga, deschizi aplicaţia şi voilà, o poză numai bu­nă de pus pe Insta şi de like-uit, normal. Am luat mi­cul dejun, cerealele alea cu fructe arătau atît de bine în­cît a trebuit să le fac poză. Am primit 200 de aprecieri, am mulţi follow-eri, vor să ştie întotdeauna ce fac, ce mă­nînc, chiar şi acum am dat check-in la dum­nea­voas­tră în birou. Să ştiţi că acum o să vă mai cunoască lumea, ia uite cîte like-uri am – mă întreabă toţi pe unde vine clă­direa asta. Să vă mai zic că am fost ieri şi la dentist. Vreau să am un zîmbet perfect în poze. Nici nu am fost atentă, deoarece îmi puneam descrierea la selfie, dar cînd am ridicat ochii, o fată, în faţa mea, citea ceva – era o car­te. Atît de demodat! Nu am mai văzut aşa ceva de mult timp, avea chiar un tricou negru pe care scria cu alb „Keep calm şi mergi la dentist”; mai rău m-a panicat, nu m-a calmat. Ea nu ştie că trebuie să te îmbraci frumos oriunde mergi? Of! Unele parcă vin de pe altă pla­netă. Cine poartă tricouri cu mesaje în funcţie de lo­cul în care merge? Sînteţi de acord cu mine?

– Ăăă…

– Nu-i nimic, v-a lăsat fără cuvinte, nu? Şi pe mi­ne. Să vă povestesc despre seara trecută şi am încheiat. Am fost cu fetele la club, totul bine şi frumos pînă cînd am ajuns în baie. 20 de poze, vă vine să credeţi? 20 de po­ze am făcut pînă a ieşit una perfectă. Vi le-aş arăta, dar credeţi-mă, sînt groaznice – mai bine vă uitaţi la cea pos­tată. O prietenă mi-a zis că toate sînt la fel, dar ce ştie ea? Cam aşa arată o zi din viaţa mea: poze, poze şi iar po­ze.

– Deci, am luat job-ul?

– Sigur că da. Sînteţi perfectă. Zîmbiţi, vă rog! Vă fa­cem poză pentru legitimaţie.

Autor:

Beatrice Juravle

Redactor şi şef de departament la „Opinia studențească”, studentă în anul al III-lea la Catedra de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top