Studenţii Politehnicii vor participa la Universitatea Anteprenorială

Academia de gardă Niciun comentariu la Studenţii Politehnicii vor participa la Universitatea Anteprenorială 13
Studenţii Politehnicii vor participa la Universitatea Anteprenorială

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIAŞI) participă, în perioada 2016-2018, la proiectul Universitatea Antreprenorială organizat de Junior Achievement România. Acest proiect se adresează tuturor studenţilor de la facultăţile tehnice şi urmărește sprijinirea instituţiile de învăţămînt superior pentru a dezvolta educaţia antreprenorială, cu scopul de a pregăti tinerii pentru piața muncii și pentru a îmbunătăți relații cu comunitatea e-bussines.

„Ca principiu, Universitatea Anteprenorială înseamnă pe de o parte implementarea diferitelor mijloace de atragere a fondurilor în cadrul universităţii, pe de altă parte realizarea educaţia antreprenorială a studenţilor pentru o mai bună încadrare pe piaţa muncii. Proiectul are două etape şi e defalcat pe doi ani. Prima etapă este pentru implementarea cestui concept şi presupune accesul la o platformă şi completarea unui chestionar de autoevaluare, iar în etapa a doua vor fi nişte workshopuri. Către sfîrşitul proiectului vor avea loc cîteva cursuri pentru creşterea competenţelor”, a declarat conf. dr. ing. Cristiana Istrate, membru al Departamentului de Inginerie şi Management al TUIAŞI şi coordinator al proiectului.

Într-o primă etapă, proiectul impune folosirea platformei HEInnovate şi completarea chestionarului de către studenţii universităţii. Odată ce auto-evaluarea este completată, participanţii vor primi instantaneu un feedback privind punctele forte şi punctele slabe ale HEI, oferind în acelaşi timp resurse de învăţare particularizate pentru fiecare în parte, generate pe baza rezultatelor, trecînd astfel în a doua etapă ce presupune valorificarea rezultatelor pentru dezvoltarea de instrumente proprii pentru staff-ul și managementul facultății, urmînd apoi o serie de cursuri de antreprenoriat specifice profilului facultății.

Programul se desfăşoară în parteneriat cu instituţii de învăţămînd din Europa şi este finanţat din fonduri private, iar participarea facultăţilor în toate etapele acestuia este gratuită. HEInnovate este un instrument online dezvoltat de către Comisia Europeană şi Organizația pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (OECD) şi a fost aplicat în peste 450 de universităţi oferind recomandări, idei și inspirație pentru gestionarea eficientă a schimbărilor instituționale și culturale.

Autor:

Beatrice Juravle

Redactor şi şef de departament la „Opinia studențească”, studentă în anul al III-lea la Catedra de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top