Centru de informare pentru studenții Erasmus la „Cuza”

Academia de gardă Niciun comentariu la Centru de informare pentru studenții Erasmus la „Cuza” 6
Centru de informare pentru studenții Erasmus la „Cuza”

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) are începînd cu acest an universitar un centru de informare și integrare pentru studenții care vin să studieze la Iași prin programele Erasmus. „Welcome Center” este amenajat în căminul C5, din Complexul „Titu Maiorescu”, deține o linie de telefonie și un calculator cu conexiune la Internet, care pot fi folosite gratuit, dar și servicii de xerox și imprimare. Studenții care solicită ajutorul angajaților centrului pot afla informații despre cazare, procesul de înmatriculare, profesori, dar și despre documentele necesare la facultate. De asemenea, „Welcome Center” oferă asistență pentru ob­ținerea unui permis de ședere de la Inspecto­ratul General pentru Emigrări, aici pre­gă­tin­du-se actele necesare, precum și scrisori de accept, ­voie.

„Studentul nu are nevoie doar de un amfiteatru sau să știe care sînt exigențele pregătirii didactice, el are nevoie și de bibliotecă, să știe despre oraș, și tot ce înseamnă viața de zi cu zi pe care o petrece în Iași”, a declarat prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul UAIC.
Angajații centrului din căminul C5, unde sînt cazați majoritatea celor care vin să studieze la Iași cu o mobilitate Erasmus, le oferă stu­denților și informații privind orientarea în oraș. Astfel, le este explicat cum să găsească punctele de vînzare ale biletelor pentru transportul public în oraș, dar și cum pot ajunge la ce­le mai apropiate bănci, policlinici și spitale.

Centrul a fost deschis datorită proiectului INSERTIO – Îmbunătățirea serviciilor suport de in­tegrare a oaspeților academici inter­na­ționali – finanțat prin „Fondul de dezvoltare internațională”. UAIC dorește să deschidă în viitor și un birou de orientare și socializare, in­for­mațiile urmînd a fi oferite de studenți volun­tari.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top