Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” este în sărbătoare, timp de o săptămînă

Academia de gardă, Subiectele săptămînii Niciun comentariu la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” este în sărbătoare, timp de o săptămînă 38
Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” este în sărbătoare, timp de o săptămînă

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIAȘI) sărbătorește în perioada 8 – 14 no­iem­brie, „Zilele Universității” și marchează astfel 25 de ani de la înființarea Institutului Național de In­ven­ti­că Iași și 110 de la nașterea academicianului Dimi­tri­e Mangeron. TUIAȘI va organiza, timp de a­proa­­pe o săptămînă, o serie de manifestări festi­ve care vor marca aniversarea.

„Pe lîngă momentele aniversare, ediția de anul acesta păstrează structura devenită tradițională a „Zilelor Universității”, dar le pune sub aspectul unei alte dimensiuni, astfel că activitățile ajung și la studenți. De exemplu, concursul de fotografie pe care l-am organizat a devenit, prin extensie di­gi­­tală, o mai mare legătură între studenți și profe­sori, între oraș și regiune. Totodată, anul acesta mem­brii onorifici sînt și din zona administrativă, ca­re contribuie într-o mare măsură la crearea unui spi­rit unitar și de colaborare între toți cei care re­pre­zintă universitatea”, a declarat prof. univ. dr. ing. Irina Lungu, prorector relații internaționale.

Ceremonia de deschidere va avea loc marți, 8 noiembrie, începînd cu ora 10.00, în Aula TUIAȘI. Cu acest prilej vor fi omagiați profesorii seniori ai universității și vor fi premiate cercetările știin­ți­fice care au marcat spațiul academic în ultima peri­oadă. Tot atunci va fi decernat titlul de „Profesor emerit” și va fi conferit cel de „Membru onofiric al comunității academice”. Spre seară, între orele 18.00-20.30, la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași, în cadrul spectacolului dedicat uni­versității, va fi pusă în scenă piesa „Cafeneaua”, de Carlo Goldoni, în regia lui Silviu Purcărete.

Vineri, 11 noiembrie, se va desfășura cea de-a doua zi a aniversării, care va începe la ora 9.00, în Amfiteatrul M3 al Facultății de Mecanică și va con­stitui ediția a VIII-a a „Simpozionului de Istorie a învățămîntului și științelor tehnice”. Ziua de sîmbătă va fi compusă din activități care sînt de­di­cate în principal studenților. Astfel, între orele 10.00-14.00, în campusul academic TUIAȘI se va da startul concursului studențesc „Treasure Hunt-Explorează TUIAȘI”, în care studenții vor trebui să parcurgă traseu din campus pentru a găsi pre­miul, iar între 17.00-20.00 aceștia se vor putea mu­ta în baza sportivă, pentru alte jocuri și concursuri.

„Zilele Universității” se vor încheia luni, 14 no­iembrie, cu simpozionul „Aniversarea a 25 de ani de la Înființarea Institutului Național de Inven­ti­că Iași”, ce va începe la ora 17.00, în Aula TUIAȘI. Dimineața, între 11.00-13.00 va avea loc și simpozionul omagial „Academician Dimitrie Man­ge­ron -110 ani de la naștere”, care va fi urmat de ver­­nisajul concursului de fotografie „Studenția la Uni­versitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași”, organizat la etajul al II-lea, de Iulius Mall, la finalul căruia vor fi acordate și premii în bani cîș­tigătorilor. Pentru a se putea înscrie în concurs, par­ticipanții au fost nevoiți să urmeze un set de re­guli. Aceștia trebuiau să dea like paginii TUIAȘI, să fa­că o fotografie de minim opt megapixeli care să con­țină hashtag-ul universității și să menționeze ca­te­goria la care doresc să se înscrie pe adresa de e-mail sarbatorim@tuiasi.ro.Cîștigătorul va fi decis în funcție de numărul like-urilor adunate.

Autor:

Andreea Anton

Șef-departament „Opinia studențească” și studentă a Catedrei de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top