Samsung își dezamorsează bateriile

Primul răcnet Niciun comentariu la Samsung își dezamorsează bateriile 13
Samsung își dezamorsează bateriile

Samsung a anunțat marți, 11 octombrie, că a oprit complet producția de smartphone-uri Galaxy Note 7, din cauza modului „boom” re­gă­sit și la cea de-a doua variantă a dispoziti­ve­lor. „Recent am reajustat volumul pro­duc­ți­ei pentru a permite o anchetă exhaustivă și un control al calității, însă în condițiile în care se­cu­ritatea consumatorului este prioritatea noas­tră numărul unu, am ajuns la o decizie finală de a opri producția de Galaxy Note 7”, in­for­mea­ză reprezentanții grupului sud-coreean Sam­­sung Electronics Co Ltd într-un comunicat de presă.

Phablet-ul (un hibrid între telefon și ta­ble­tă) Galaxy Note 7 începuse să fie comerciali­zat încă din luna august a acestui an, însă inciden­tele de natură explozivă apărute mai apoi, rînd pe rînd, au cerut măsuri imediate. Așa se face că în septembrie, Samsung a cerut tuturor operatorilor de telefonie mobilă să întrerupă comercializarea telefoanelor de tip phablet Ga­laxy Note 7, atît a celor originale cât și a celor ca­re urmau a fi înlocuite; totodată, utilizatorii a­cestui dispozitiv au fost avertizați să îl în­chi­dă din motive de siguranță.

Situația cu care se confruntă cunoscuta fir­mă sud-coreeană reprezintă o adevărată lo­vi­tură de imagine, coșmarul telefoanelor ex­plo­zive continuînd și în această lună cînd, pînă și o parte din dispozitivele înlocuite au luat foc. Interesant este că inițial, telefonul pornise pe pi­cior drept, avînd parte numai de laude.

Momentul de față riscă nu doar să păteze re­putația gigantului IT, ci și profitul compa­ni­ei, iar faptul că Samsung se confruntă cu o con­curență acerbă atît pe partea high-end, un­de rivalul este Apple, cît și pe partea telefoanelor ieftine, unde se află rivalii chinezi, nu este deloc încurajator în condițiile în care dispozitivele mobile garantau cea mai mare parte a cîștigurilor.

Dotat cu funcții precum rezistență la apă, reîncărcare rapidă sau camera foto de 12 MP, Samsung Galaxy Note 7 a stîrnit uimiri și apre­cieri deopotrivă, în rîndul pasionaților de teh­no­logie. S-a vehiculat pînă și ideea că Sam­sung va atrage clienți Apple de partea sa, deoarece iPhone 7 nu adusese prea multe noutăți. Cînd s-a ivit problema bateriilor explozive, toate a­pre­cierile și supozițiile de pînă atunci au fost făcute ghemotoc și date uitării, făcînd loc scan­dalului.

Analiștii sînt de părere că Samsung, cel mai mare producător mondial de smartphone-uri, chipuri de memorie și televizoare, și-ar dori un burete să șteargă neplăcutele probleme pro­vo­cate de phablet-ul exploziv.
Acestora le ur­mea­ză însă altele, păstrarea aproape a clienților ca­re să cumpere dispozitive din gama premium fi­ind doar una dintre ele.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top