Universitatea Tehnică fondează Asociația Română a Facultăților Tehnologice

Academia de gardă Niciun comentariu la Universitatea Tehnică fondează Asociația Română a Facultăților Tehnologice 86
Universitatea Tehnică fondează Asociația Română a Facultăților Tehnologice

Universitatea „Gheorghe Asachi” (TUIAȘI) este una dintre fondatoarele nou-înființatei Asociației Române a Facultăților Tehnologice, un organism care se dorește a fi un reprezentant mai eficient al poli­tehnicilor sau instituțiilor de învățămînt tehnic din toată țara. TUIAȘI face acest pas alături de alte patru universități fondatoare, Politehnica din Timișoara, cea din București, Universitatea Tehnică de Construcții din București și Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, dar și de două instituții asociate – Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Min­cu“ și Universitatea Transilvania din Brașov. „Inițiativa a fost de­ma­rată în urmă cu doi ani, dar nu s-a concretizat nimic. Acum ne-am adu­nat toți rectorii, am semnat acest protocol de asociere efectivă, ne vom în­registra la judecătorie și pe 24 iunie am stabilit că vom avea o primă întîlnire la București pentru a finaliza documentele“, a declarat prof. dr. Dan Cașcaval, rectorul TUIAȘI.

Această instituție va fi una care va milita, conform rectorului, pentru învățămîntul ingineresc din România, pentru a stabili strategia și orien­tarea lui, dar și pentru a concretiza parteneriate sau modalități comu­ne de abordare a admiterii. „Va fi un organism care să ne reprezinte mai bine în fața ministerului sau chiar la nivel internațional și ne va ajuta să privim într-un mod coerent problema învățămîntului tehnic. Pînă în septembrie cred că va fi funcțional“, a adăugat rectorul.

Autor:

Cătălin Hopulele

Director la Opinia studențească, reporter Ziarul de Iași.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top